Με τιμές εν ενεργεία Προέδρου η κηδεία του Δημήτρη Χριστόφια την Τρίτη στη Λευκωσία

Με τιμές εν ενεργεία Προέδρου της Δημοκρατίας θα τελεστεί αύριο Τρίτη στις 17:00 η κηδεία του Δημήτρη Χριστόφια, στον Ιερό Ναό Του Θεού Σοφίας, στον Στρόβολο.

Από τις 9:00 μέχρι τις 15:00 η σορός του εκλιπόντος τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο οίκημα της ΠΕΟ στη Λευκωσία.

Στις 15.00 το φέρετρο με τη σορό του Δημήτρη Χριστόφια θα τοποθετηθεί σε κιλίβαντα πυροβόλου και εν πομπή μελών της ΕΔΟΝ, θα πορευθεί προς τον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Σχετική εικόνα

Στην Κύπρο, για την κηδεία του ανθρώπου που συνέδεσε το όνομά του με την εξέλιξη της κυπριακής Αριστεράς, αναμένεται να φθάσει και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ κήρυξε πένθος μέχρι και την Τρίτη, ημέρα της κηδείας .

Μέχρι και την ημέρα της κηδείας, οι σημαίες σε όλα τα γραφεία του ΑΚΕΛ και οικήματα του Λαϊκού Κινήματος θα κυματίζουν μεσίστιες και αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις του Κόμματος και του Λαϊκού Κινήματος.

Ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας άφησε την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας την Παρασκευή, 21 Ιουνίου, σε ηλικία 72 ετών, μετά από πολυήμερη νοσηλεία του – αρχικά στη Μεταμοσχευτική Μονάδα και στη συνέχεια την Εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.