Τι ζητούν οι πολίτες με την εντολή της 7ης Ιουλίου

Της υποψήφιας Βουλευτή Λευκάδας Γεωργίας Αυγερινού*

Ο ελληνικός λαός, εξουθενωμένος από την φορολογική αφαίμαξη και προδομένος από τις παραπλανητικές υποσχέσεις, ωρίμασε. Δεν παγιδεύεται πλέον σε ψευτοδιλήμματα. Όπως φαίνεται, αποφάσισε αμετάκλητα ότι δεν γυρίζει πίσω. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δίνει λευκή επιταγή. Το αντίθετο. Δίνει εντολή με συγκριμένες απαιτήσεις.

Θέλει να πληρώνει λιγότερους φόρους και να είναι ανταποδοτικοί, να αξιοποιούνται για το σκοπό που προορίζονται και όχι να χαραμίζονται σε δαπάνες που συντηρούν ένα υπέρογκο, γραφειοκρατικό, αναχρονιστικό κράτος. Θέλει να έχουν τα παιδιά του σύγχρονα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα και να μην είναι αναγκασμένος να πληρώνει δίδακτρα για φροντιστήρια.  Το πτυχίο των παιδιών του να έχει αντίκρισμα στην αγορά εργασίας της πατρίδας τους, όχι στις ξένες χώρες. Να έχει επαρκή και αξιοπρεπή περίθαλψη, γιατρό για τον ίδιο και την οικογένειά του, ακόμη και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας. Να μην διακινδυνεύεται η υγεία του στις λίστες αναμονής των δημοσίων ιδρυμάτων, λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού και μέσων ή στα ράντσα των διαδρόμων, ενώ συχνά πρέπει να πληρώνει, επιπλέον, τα αναλώσιμα απ’ την τσέπη του. Να μπορεί να εργάζεται στη χώρα του, με τους όρους και τις αμοιβές που εργάζονται οι πολίτες των προηγμένων χωρών της Ευρώπης. Να μπορεί, όπως και οι περισσότεροι Ευρωπαίοι να ιδρύει την επιχείρησή του μέσα σε λίγα λεπτά, όχι να χρειάζεται να διανύσει το Γολγοθά των υπηρεσιών και των διαδικασιών μιας σκουριασμένης κρατικής μηχανής. Γιατί όσοι τολμούν να ιδρύσουν επιχείρηση, αν δεν αποθαρρυνθούν και εγκαταλείψουν τη χώρα, θα έχουν χάσει χρόνο, χρήμα και δυνάμεις. Όσο για τις υποδομές, όλοι συμφωνούμε ότι ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία, όμως συνεχίζουν να υπάρχουν δυσπρόσιτες περιοχές και απομονωμένα χωριά, με προβλήματα στο οδικό δίκτυο και την ύδρευση, ακόμη και σε τουριστικές περιοχές, όπως η Λευκάδα.

Οι πολίτες ζητούν συνέπεια στη θεσμική λειτουργία, διάκριση των εξουσιών, άμεση και ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Αισθητική στο δημόσια ζωή και ηθική στην άσκηση της εξουσίας. Με δύο λέξεις, Σεβασμό και Αξιοπρέπεια.

Απαιτούνται αλλαγές και τομές στη διοίκηση, νέοι νόμοι και σύγχρονες αντιλήψεις για το ρόλο των θεσμών και τη σχέση πολίτη και κράτους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τη βούληση, το σχέδιο και τις δυνατότητες για την υλοποίησή τους. Οι πολίτες έχουν τη δύναμη της ψήφου.  Με σύμπνοια και εργατικότητα, στοιχισμένοι στους κοινούς σκοπούς θα ανταποκριθούμε με επιτυχία στην εντολή των Ελλήνων. Ενωμένοι Μπορούμε.

 

*Η Γεωργία Αυγερινού είναι Ιατρός Αιματολόγος με μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Παιδιατρική Αιματολογία-Ογκολογία. Είναι μέλος του Τομέα Υγείας και της Γραμματείας Επιστημονικών Φορέων Νέας Δημοκρατίας