Eurovision 2019: Μαγευτική και παραμυθένια η Κατερίνα Ντούσκα με το "Better Love" στον Α΄ημιτελικό! - Ελλάδα και Κύπρος στον Τελικό του Σαββάτου!

Παραμυθένια σκηνική παρουσία, εξαίσια φωνή, εκπληκτικό τραγούδι. Η Κατερίνα Ντούσκα και το τραγούδι «Better Love», εκπροσωπόντας την Ελλάδα  στο Α’ Ημιτελικό της Eurovision στο Τελ Αβίβ, έκλεψαν τις εντυπώσεις και πέρασε χωρίς αγωνία στον τελικό, αφού η πρόκρισή της, ανακοινώθηκε πρώτη!

Το τραγούδι ξετυλίχθηκε σαν παραμύθι στη σκηνή του διαγωνισμού και καταχειροκροτήθηκε. Η ελληνική συμμετοχή επέλεξε την εντυπωσιακή τεχνική ταμπλό βιβάν, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη σκηνή της Eurovision.

Η εμφάνιση είναι εμπνευσμένη από τον πίνακα «Ο κήπος των επίγειων απολαύσεων» του Ολλανδού ζωγράφου Ιερώνυμου Μπος.

Αποτέλεσμα εικόνας για ντουσκα ημιτελικος

Η Κατερίνα Ντούσκα εμφανίστηκε ντυμένη στα λευκά, μπροστά από το γνωστό εντυπωσιακό σκηνικό που είδαμε και στις πρόβες του τραγουδιού τις προηγούμενες μέρες.

Ιδιαίτερη λεπτομέρεια στην οπτικοποίηση του κομματιού «Better Love» είναι η χορογραφία με τα ξίφη, η οποία εντυπωσίασε το κοινό των φανς της Eurovision.

 

Η Κατερίνα Ντούσκα έχει δηλώσει πολλές φορές ότι στα live δίνει τον καλύτερο της εαυτό και όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, περί πρόκρισης στον τελικό, η Κατερίνα απόψε, έκανε αυτό ακριβώς, μαγεύοντας επί σκηνής του θρυλικού πια διαγωνισμού της Eurovision μαζί με τις 5 χορεύτριες της ελληνικής αποστολής.

Δείτε την Μαγευτική εμφάνισή της:

 

Στον  Α’ Ημιτελικό του 64ου διαγωνισμού της Eurovision, όπου εμφανίστηκαν τόσο η Ελλάδα, όσο και Κύπρος, θα είναι δέκα οι χώρες που θα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου.

Δεκαεπτά συνολικά οι χώρες ρίχτηκαν στη μουσική μάχη της Eurovision απόψε, στο πρώτο δείγμα του φετινού διαγωνισμού από το Τελ Αβίβ.

Η Κύπρος με εκπρόσωπο την εντυπωσιακή Τάμπτα, άνοιξε μάλιστα το διαγωνιστικό κομμάτι της βραδιάς, καθώς βάσει κλήρωσης, εμφανίστηκε πρώτη στη σκηνή, κατέπληξε και κέρδισε επίσης το εισιτήριο, για τον τελικό του Σαββάτου!

Η Ελλάδα εμφανίστηκε, όπως είχε κληρωθεί στην προτελευταία και τυχερή όπως αποδείχτηκε, 16η θέση.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών:

1. Κύπρος

2. Μαυροβούνιο

3. Φινλανδία

4. Πολωνία

5. Σλοβενία

6. Τσεχία

7. Ουγγαρία

8. Λευκορωσία

9. Σερβία

10. Βέλγιο

11. Γεωργία

12. Αυστραλία

13. Ισλανδία

14. Εσθονία

15. Πορτογαλία

16. Ελλάδα

17. Σαν Μαρίνο

Προγνωστικά  και στοιχήματα

Εκτός από την Ολλανδία που παραμένει σταθερά στην πρώτη θέση, στα στοιχήματα στις υπόλοιπες θέσεις επικρατεί θρίλερ. Η δε Γαλλία και το Αζερμπαϊτζάν ανεβαίνουν στα στοιχήματα. Τι συμβαίνει με την ελληνική αποστολή και την Κύπρο;

Η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα βρίσκονταν στην ενδέκατη θέση και η Κύπρος με την Τάμτα στη δωδέκατη, όμως ανέτρεψαν τα προγνωστικά κερδίζοντας και οι δύο το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου στο Τελ Αβίβ, ενώ μεσολαβεί φυσικά και ο Β’ ημιτελικός, την Πέμπτη.

Ημιτελικό που ο Γιώργος Καπουτζίδης, που παρουσιάζει για την Ελλάδα τον διαγωνισμό, χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολο και αμφίρροπο, καθώς όπως είπε, τα μεγάλα φαβορί, είναι εκεί.

Οι δέκα πρώτες χώρες στα στοιχήματα της Eurovision ήταν οι εξής:

-Ολλανδία
-Σουηδία
-Γαλλία
-Ρωσία
-Αζερμπαϊτζάν
-Ιταλία
-Μάλτα
-Αυστραλία
-Ελβετία
-Ισλανδία