Διαφορετικός μα πάντα εμβληματικός ο Μανώλης Γλέζος, τιμήθηκε από τον Ρώσο πρέσβη στην επέτειο της νίκης των Συμμάχων στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Τον Μανώλη Γλέζο επισκέφθηκε ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοβ, με αφορμή την επέτειο της νίκης των Συμμάχων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η επίσκεψη έγινε τη Δευτέρα 13 Μαΐου και σε ανακοίνωσή της, η πρεσβεία της Ρωσίας χαρακτηρίζει τον Μανώλη Γλέζο ως «θρυλικό Ήρωα της Ελληνικής Αντιφασιστικής Αντίστασης, τον κάτοχο του Διεθνούς Βραβείου Λένιν «Για την ενίσχυση της ειρήνης μεταξύ των λαών» (1963)».

Με μακριά λευκή γενειάδα, ο εμβληματικός Μανώλης Γλέζος στα 97 του χρόνια, ακμαίος, αλλά και αρκετά διαφορετικός,  εντυπωσιάζει όπως πάντα, στη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε μετά την επίσκεψη του πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα.

Τη δημοσίευση έκανε στον λογαριασμό της στο Twitter η Ρωσική Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Ο κ. Μάσλοβ συνεχάρη τον Μανώλη Γλέζο για την 74η επέτειο της Μεγάλης Νίκης και του επέδωσε το γραμματόσημο του 1959 των Ταχυδρομείων της ΕΣΣΔ με το πορτρέτο του και την επιγραφή «Ελευθερία στον Ήρωα του Ελληνικού Λαού Μανώλη Γλέζο»….