Ομολογία σε δέκα φύλλα χαρτιού από τον «Ορέστη»: «Βαρέθηκα θέλω να πάω φυλακή. Φέρτε χαρτί να σας τα γράψω όλα».

Γραπτή ομολογία από τον κατά συρροήν δολοφόνο «Ορέστη», ενώ στην Κύπρο συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων του στις «λίμνες του θανάτου».

Ο 35χρονος ίλαρχος και… φωτογράφος Νίκος Μεταξάς έγραψε την ομολογία του σε δέκα σελίδες και εκεί χώρεσε το πώς σκόρπιζε ανενόχλητος τον θάνατο εδώ και χρόνια ως «Ορέστης», που προσέγγιζε με ερωτικό πρόσχημα ανυποψίαστες γυναίκες στην Κύπρο.

Όπως γράφει η εφημερίδα Πολίτης, αναγκάστηκε να μιλήσει για τα επτά θύματα του, όταν κατάλαβε πως η αστυνομία είχε στα χέρια της στοιχεία που τον συνέδεαν άμεσα με τις δολοφονίες.

Όταν επέστρεψε για δεύτερη φορά στα κρατητήρια και γνωρίζοντας πλέον ότι είναι αντιμέτωπος με ισόβια, είπε στους ανακριτές: «Βαρέθηκα. Θέλω να πάω φυλακή. Φέρτε ένα χαρτί να σας τα γράψω όλα».

Παραδέχθηκε τους 6 φόνους και όσον αφορά στον θάνατο της 6χρονης Sierra επιμένει δεν δολοφόνησε αλλά ότι την βρήκε νεκρή από αναρρόφηση εμεσμάτων και πέταξε το πτώμα της στη λίμνη του Ξυλιάτου.

Ωστόσο Βρετανοί εμπειρογνώμονες της Scotland Yard, που έχουν φτάσει στην Κύπρο, για να συνδράμουν τις έρευνες με την εμπειρία τους σε τέτοιες υποθέσεις, δεν είναι βέβαιοι αν ο 35χρονος τα έχει ομολογήσει όλα στους ανακριτές ή αν απλώς έχει πεί μόνο ένα μέρος της εγκληματικής του δράσης.

Υπάρχουν ακόμα αρκετά κενά στο αφήγημά του, το οποίο θα μελετηθεί βήμα βήμα, ώστε να εντοπιστούν αντιφάσεις στις οποίες θα μπορούσαν να «πατήσουν» οι Κύπριοι ανακριτές για να τον αναγκάσουν να μιλήσει για πράγματα που ίσως ακόμα δεν έχει αποκαλύψει.

Το μεγάλο ερώτημα για όλους είναι αν όντως η δράση του ξεκίνησε το 2016, με τη δολοφονία της 36χρονης Livia και της 8χρονης κόρης της Elena από τη Ρουμανία, ή υπήρξαν και άλλα θύματα πριν από αυτές.

Επίσης δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο ότι διέπραξε μόνο τα εγκλήματα που ομολόγησε, παρά το ότι ο ίδιος διαβεβαίωσε τους ανακριτές ότι εμπλέκεται μόνο σε αυτές τις επτά περιπτώσεις.

Δεν έχει ανασυρθεί ακόμα η δεύτερη βαλίτσα

Χωρίς ανάσυρση της δεύτερης βαλίτσας που έχει εντοπιστεί στην Κόκκινη Λίμνη διακόπηκαν την Τρίτη (30/04/2019) οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής και της ιδιωτικής εταιρείας που συνδράμει την επιχείρηση με μέσα και προσωπικό.

Η ορατότητα μέσα στη λίμνη ήταν απαγορευτική για την ανάσυρση της βαλίτσας, αφού η επιχείρηση πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή για να μην αλλοιωθούν στοιχεία που θα δυσκολέψουν την έρευνα. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και σήμερα.

Χωρίς αποτέλεσμα υπήρξε και η έρευνα στη λίμνη Μεμί, στην οποία από το Σάββατο θα επιχειρήσει συσκευή sonar, που αναμένεται από το εξωτερικό την Παρασκευή. Στην Κόκκινη Λίμνη αναζητούνται οι σοροί μιας γυναίκας και ενός 8χρονου παιδιού και στη λίμνη Μεμί η σορός της 6χρονης Sierra.

Σήμερα θα συνεχιστούν και οι νεκροτομές επί των σορών των δολοφονημένων γυναικών που εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής. Τις νεκροτομές θα διενεργήσει ο εμπειρογνώμονας από το Ηνωμένο Βασίλειο σε συνεργασία με Κύπριους ιατροδικαστές.

«Έχω καταφέρει να ελέγξω το πρόβλημα μου» – Τελευταία δολοφονία το περασμένο καλοκαίρι;

Σταμάτησε ή όχι να δολοφονεί ο Νίκος Μεταξάς από το περασμένο καλοκαίρι; Αυτό προσπαθούν να μάθουν οι ανακριτές οι οποίοι ψάχνουν τις διαδικτυακές «φίλες» του «Ορέστη» όπως εμφανιζόταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες που κατέφθασαν στον νησί, για να βοηθήσουν στο έργο της Κυπριακής Αστυνομίας δίνουν ήδη κατευθυντήριες γραμμές για να διαπιστωθεί εάν τα θύματα του είναι περισσότερα.

Ήδη έχουν εντοπιστεί αρκετές από αυτές και έχουν δώσει κατάθεση. Πρόκειται για αλλοδαπές με τις οποίες έκλεινε ραντεβού.

Ο ίδιος ο ύποπτος είχε αναφέρει στους ανακριτές πως τον τελευταίο χρόνο κατάφερε να ελέγξει το πρόβλημά του και δεν είχε σκοτώσει άλλη γυναίκα.

 

Να σημειωθεί ότι αύριο στην Βουλή θα εγγραφεί το θέμα με τις εξαφανισθείσες γυναίκες από τους βουλευτές Γ. Γεωργίου και Δ. Δημητρίου του ΔΗΣΥ.