Προσαγωγή 54χρονου πιστολέρο στη Θήβα - Είχε στείλει το περίστροφο στην Αθήνα...

Προσαγωγή 54χρονου, αργά το βράδυ της Τρίτης στο τμήμα ασφάλειας Λιβαδειάς, στο πλαίσιο της εκτεταμένης έρευνας σχετικά με τον τραυματισμό μιας οκτάχρονης ανήμερα το Πάσχα στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, στην κατοχή του 54χρονου άνδρα, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα περίστροφο, το οποίο κατείχε παράνομα. Οι αστυνομικοί σύμφωνα με τις ίδιες πηγές βρήκαν κάλυκες από το 38άρι περίστροφο σε γλάστρα στο Λεοντάρι στο σπίτι όπου γινόταν το γλέντι.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η σφαίρα διαμετρήματος 0,38 χιλιοστών η οποία βλήθηκε από περίστροφο 357 ή 38 special χτύπησε στη δεξιά κροταφική χώρα την 8χρονη Αλεξία στην αυλή του σπιτιού της κι ενώ εκείνη έπαιζε.

Το βλήμα που αφαιρέθηκε από το κεφάλι της μικρής στάλθηκε για βαλλιστική έρευνα και το αποτέλεσμα επιβεβαίωσε τις αρχικές εκτιμήσεις των αστυνομικών, πως το όπλο δεν ήταν καραμπίνα αλλά περίστροφο.

Την ίδια ώρα στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού οι γονείς της μικρής Αλεξίας αγωνιούν για την τύχη του παιδιού τους. Το παιδί τους βρέθηκε μια ανάσα από το θάνατο και ακόμα δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Ωστόσο, όσο περνούν οι ώρες χωρίς η 8χρονη να παρουσιάζει επιπλοκές, η αισιοδοξία μεγαλώνει.

Το πιστόλι εστάλη στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας, προκειμένου να εξακριβωθεί αν πρόκειται πράγματι για αυτό από το οποίο εβλήθη η σφαίρα που τραυμάτισε το μικρό κορίτσι. Ο τύπος του όπλου, η γωνία βολής και το βεληνεκές ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν τους αστυνομικούς της Βοιωτίας στον εντοπισμό του 54χρονου.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το tvstar.gr, o 54χρονος έδωσε ήδη μια πρώτη κατάθεση στους αστυνομικούς, ενώ το μεσημέρι, αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Υποστήριξε πως δεν ήθελε να κάνει κακό σε κανέναν.

Ο 54χρονος άνδρας, ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων στην Αθήνα, είπε στους αστυνομικούς πως κατά τη διάρκεια του γλεντιού πυροβόλησε με το περίστροφο -που είχε παράνομα στην κατοχή του- στον αέρα, όπως έκαναν και άλλοι.

Όταν έμαθαν για τον τραυματισμό της 8χρονης από αδέσποτη σφαίρα πανικοβλήθηκε, φοβήθηκε και για αυτό δεν πήγε αμέσως στην αστυνομία. Μάλιστα στη συνέχεια έδωσε το περίστροφο σε συγγενείς του προκειμένου να το μεταφέρουν στην Αθήνα, ώστε να μην βρεθεί κατά τη διάρκεια των ερευνών της αστυνομίας σε γειτονικά σπίτια που διεξάγονταν γλέντι.

Από τα έως τώρα στοιχεία πάντως ο 54χρονος θα κατηγορηθεί για παράνομη οπλοκατοχή και άσκοπους πυροβολισμούς, ωστόσο στην περίπτωση που το όπλο ταυτοποιηθεί με τη σφαίρα, τότε οι κατηγορίες θα αλλάξουν και δεν αποκλείεται να κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Μάλιστα κατηγορίες αναμένεται να αντιμετωπίσουν και οι συγγενείς του που μετέφεραν το όπλο στην Αθήνα.