Οι Anonymous «χτυπάνε» την Μέρκελ με φωτογραφίες από το παρελθόν της

Στο στόχαστρο των Γερμανών Anonymous βρίσκεται η Άνγκελα Μέρκελ. Στο Facebook, δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες από τα νεανικά χρόνια της Γερμανίδας Καγκελάριου, όταν βρισκόταν στο ανατολικό Βερολίνο.

Οι φωτογραφίες δεν βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, ωστόσο οι Anonymous επισημαίνουν ότι σε αυτές η νεαρή Άνγκελα εμφανίζεται μαζί με νεαρούς σκίνχεντ, πολλοί εκ των οποίων ανήκουν σε νεοναζιστικά κινήματα της Γερμανίας.

Ο σχολιασμός τους για τις εν λόγω φωτογραφίες ήταν : “Πρώτα μέλος των FDJ, μετά κατάσκοπος του Ανατολικού Βερολίνου, στη συνέχεια παρέα με τους skinheads και τώρα Καγκελάριος της Γερμανίας. Αυτό που λέμε μετεωρική καριέρα, κυρία Μέρκελ”.

Οι φωτογραφίες αυτές είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τη Γερμανία, όταν το υλικό αυτό είχε δημοσιοποιηθεί κατά την περίοδο του 1992, οπότε η Μέρκελ – με την ιδιότητα της Υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων – μαζί με την Υφυπουργό Εσωτερικών Σαμπίνε Λετέουζερ, είχαν επισκεφθεί ένα Κέντρο Νεότητας στο Έλμπτερ-Άσσεν, το οποίο τοπικές αντιφασιστικές οργανώσεις χαρακτήριζαν “κλαμπ ακροδεξιών”.

Οι Anonymoys έθεσαν για ακόμα μια φορά στο στόχαστρό τους την γερμανίδα Καγκελάριο, εξαιτίας των πιέσεων που ασκεί η ίδια σε όλες της χώρες της Ευρώπης.