Ρώσικη τηλεόραση: «Αυτοί είναι η στόχοι μας για πυρηνική επίθεση στις ΗΠΑ»

Εναν χάρτη με αμερικανικούς στρατιωτικούς στόχους, που θα έπληττε η Μόσχα σε περίπτωση πυρηνικού χτυπήματος πρόβαλε το ρωσικό κρατικό κανάλι, προκαλώντας αίσθηση.

Ανάμεσα στους στόχους είναι το Πεντάγωνο και το προεδρικό θέρετρο Camp David στο Μέριλαντ, σύμφωνα με τον Guardian. Ο υπερηχητικός πύραυλος που ετοιμάζει η Ρωσία θα μπορούσε να πλήξει αυτούς τους στόχους σε λιγότερο από πέντε λεπτά, ανέφερε το ρωσικό ρεπορτάζ, αν εκτοξευθεί από υποβρύχιο.

Ο Ρώσος δημοσιογράφος περιέγραψε τους στόχους ως προεδρικά ή στρατιωτικά κέντρα διοίκησης. Ομως, ανάμεσά τους ήταν το Fort Ritchie, ένα στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης στο Μέριλαντ που έκλεισε το 1998, η στρατιωτική βάση McClellan στην Καλιφόρνια, που έκλεισε το 2001, και το Jim Creek, μια βάση επικοινωνιών του ναυτικού στην Ουάσινγκτον.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα είναι στρατιωτικά έτοιμη για μια κρίση σαν εκείνη των πυραύλων της Κούβας, αν οι ΗΠΑ επιθυμήσουν κάτι τέτοιο. Η Ρωσία φοβάται ότι οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς στην Ευρώπη, μετά την κατάρρευση της συνθήκης INF. Σε τέτοια περίπτωση, δήλωσε ο Πούτιν, η Μόσχα θα αναγκαστεί να απαντήσει τοποθετώντας υπερηχητικούς πυρηνικούς πυραύλους σε υποβρύχια κοντά στα χωρικά ύδατα των ΗΠΑ.

Η Ουάσινγκτον απάντησε ότι δεν έχει άμεσα πλάνα για την ανάπτυξη τέτοιων πυραύλων στην Ευρώπη και απέρριψε τις προειδοποιήσεις του Πούτιν, κάνοντας λόγο για προπαγάνδα.

 

Προτεινόμενα για εσάς