Ουκρανία: Επίσκεψη του Τζον Κέρι στο Κίεβο -Ο Ποροσένκο ζητάει όπλα από τις ΗΠΑ

Στη σημερινή επίσκεψη, (05/05), του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, στο Κίεβο, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, ζήτησε επισταμένως να του αποσταλούν όπλα, προκειμένου να αντικρούσει τους φιλο-ρώσους αυτονομιστές.

Σύμφωνα με τα ξένα ειδησιογραφικά πρακτορεία, η Ουάσιγκτον φαίνεται διστακτική στην αποστολή όπλων στο Κίεβο, φέρνοντας ως δικαιολογία πως απαιτείται εκπαίδευση των στρατιωτών, αφού δεν γνωρίζουν πως να χειριστούν όπλα νεότερης γενιάς.

Ο Πέτρο Ποροσένκο εμφανίζεται βέβαιος πως η χώρα του θα εξασφαλίσει τον απαραίτητο οπλισμό ώστε να αντιμετωπίσει τους Φιλορώσους αυτονομιστές.

“Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία σχετικά με την προμήθεια όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους άλλους συμμάχους μας. Πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας. Η Ουκρανία είναι μια υπεύθυνη δύναμη που πιστεύει στην ειρήνη και κάνει ότι μπορεί για να τελειώσει ο πόλεμος” δήλωσε ο Ουκρανός Πρόεδρος.

Η επίσκεψη του Τζον Κέρι στην Ουκρανία αφορά τη διπλωματική στήριξη και συγκεκριμένα, θα υποσχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια 16,4 εκατ. δολαρίων.