Στις 26 Ιουνίου 2019, σαλπάρουμε για... Τιτανικό

Πίσω στο 1912 και το ταξίδι με τον Τιτανικό, αποτελεί την ταξιδιωτική πολυτέλεια, της εποχής. Εν έτει 2019, πλέον και το θρυλικό ναυάγιο, είναι επισκέψιμο, αλλά για να επισκεφτεί κάποιος, θα πρέπει και πάλι, να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Το ταξίδι θα ξεκινήσει από τον Καναδά και από εκεί αεροπορικώς, οι επίδοξοι εξερευνητές θα συναντήσουν τους δύτες – προπονητές τους στη μέση του Ατλαντικού. Το κόστος είναι 91.000 ευρώ. Όσο δηλαδή ήταν αναλογικά  και το κόστος ενός εισιτηρίου πρώτης θέσης στον Τιτανικό με τιμές του σήμερα.

Eίναι η πρώτη φορά που οι ενδιαφερόμενοι, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το θρυλικό ναυάγιο του Τιτανικού που βρίσκεται στον βυθό του Ατλαντικού ωκεανού,για πάνω από 100 χρόνια. Η αμερικανική OceanGate είχε για πρώτη φορά το 2018, ανακοινώσει, ότι σχεδιάζει να διοργανώσει ταξίδια στο ναυάγιο. Η παρατεταμένη κακοκαιρία είχε σαν αποτέλεσμα να… ναυαγήσει το σχέδιο της, αλλά πλέον οι συνθήκες άλλαξαν και το πρώτο ταξίδι είναι ήδη στα σκαριά

Συνολικά θα διοργανωθούν εννέα ταξίδια στο ναυάγιο και θα ξεκινήσουν από τις 26 Ιουνίου 2019. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα τέσσερα πρώτα ταξίδια είναι ήδη πλήρη και υπάρχουν περιορισμένες θέσεις για εκείνα που θα γίνουν στις 25 Ιουλίου μέχρι 4 Αυγούστου και 1 με 12 Αυγούστου.

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν πρέπει να έχουν ενηλικιωθεί, να είναι εξοικειωμένοι με τη θάλασσα, να κινούνται με ευκολία, να είναι ευέλικτοι και να έχουν ισορροπία προκειμένου να είναι ικανοί για να προετοιμαστούν πριν ταξιδέψουν τέσσερα χιλιόμετρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το ναυάγιο του Τιτανικού είναι το διασημότερο του 20ου αιώνα. Το κουφάρι του πλοίου βρέθηκε μόλις πριν από 34 χρόνια. Ο Τιτανικός χτύπησε σε παγόβουνο στις 14 Απριλίου 1912 και βούλιαξε σε δύο ώρες και 40 λεπτά, παρασύροντας στο θάνατο 1.503 ανθρώπους.