Aυστηρό μήνυμα Βαρθολομαίου προς το Πατριαρχείο Μόσχας

Aυστηρό μήνυμα προς το Πατριαρχείο Μόσχας έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, χαρακτηρίζοντας ακραία την απόφασή του Πατριαρχείου να διακόψει την “ευχαριστιακή κοινωνία” με το Φανάρι για την χορήγηση αυτοκεουκραφαλίας στην Εκκλησίας της Ουκρανίας.

«Το να διακόπτωμεν την ευχαριστιακήν κοινωνίαν ως μοχλόν πιέσεως και ως εξαναγκασμόν για να συμφωνήσουν και οι άλλοι με τις απόψεις μας, αυτό είναι απαράδεκτο. Είμαι βέβαιος ότι σύντομα η αδελφή Εκκλησία της Ρωσίας θα μετανοήσει γι’ αυτήν την ακραία απόφασή της» τόνισε ο κ.κ. Βαρθολομαίος την Πέμπτη κατά την ομιλία του μετά τη θεία λειτουργία στο Ι.Βατοπαιδινό Μετόχιο του Αγίου Ανδρέα, στον Γαλατά, όπου πανηγύριζε η  ρωσόφωνη παροικία της Κωνσταντινουπόλεως.

Σημειώνεται ότι αυτό είναι το δεύτερο αυστηρό μήνυμα του κ. Βαρθολομαίου προς το Πατριαρχείο Μόσχας και μάλιστα καταγράφεται

Το μήνυμα έρχεται λίγες μόνο ώρες πριν από την «Ενωτική Σύνοδο» του Σαββάτου στο Κίεβο για την εκλογή του επικεφαλής τη Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.