Και τώρα, τι θα κάνουμε χωρίς την Ρι Τσου Χιν;

Έχει εκφωνήσει μια σειρά σημαντικών ειδήσεων για τη χώρα της και έχει καταφέρει να γίνει viral στο διαδίκτυο με τον… εμπνευσμένο τρόπο που ενημερώνει το λαό στο μοναδικό κανάλι της χώρας

Την λένε Ρι Τσουν-Χι υπήρξε η πιο διάσημη παρουσιάστρια ειδήσεων στον κόσμο αφού είχε αναλάβει να διαμηνύει, παθιασμένα και με το κεφάλι ψηλά, στο λαό την Βόρειας Κορέας τα προπαγανδιστικά μηνύματα του Κιμ Γιονγκ Ουν. 

Τώρα, η γυναίκα που ανακοίνωσε τηλεοπτικά τα σημαντικότερα γεγονότα της Βόρειας Κορέας, και έγινε παγκοσμίως γνωστή για το ιδιαίτερα «θεατρικό» ύφος της, ανάλογα προσαρμοσμένο κάθε φορά με την φύση της είδησης που μετέδιδε, βγαίνει στην σύνταξη.

Και…κλάμα!

Η «εθνική τηλεπαρουσιάστρια» έχει εκφωνήσει την επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του Κιμ Ιλ Σουνγκ οδυρόμενη , και την πραγματοποίηση της ισχυρότερης πυρηνικής δοκιμής από την Βόρεια Κορεά, αλαλλάζοντας από ενθουσιασμό.

Η  Η 75χρονη Ρι Τσου Χιν εργαζόταν επί δεκαετίες για την Κεντρική Τηλεόραση της Βόρειας Κορέας (KCTV).Στις τηλεοπτικές της εμφανίσεις,φόραγε την παραδοσιακή ενδυμασία της Βόρειας Κορέας, κυρίως σε αποχρώσεις του ροζ. Τα τελευταία χρόνια όμως, οι εμφανίσεις της δεν ήταν τόσο συχνές, και επιστρατεύονταν μόνο για τα σημαντικότερα διεθνή θέματα.

Τώρα, στο πλαίσιο της απόπειρας του Κιμ Γιονγκ Ουν να εκσυγχρονίσει την διεθνή εικόνα της χώρας του, αποφασίστηκε η οριστική «απόσυρσή» της.

Σε ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε για εκείνη το 2012, η Ρι Τσουν Χι είχε ήδη δηλώσει ότι θέλει να αποσυρθεί από τις κάμερες για να δώσει την ευκαιρία σε νέες κοπέλες.