Θρίλερ στον αέρα για την Μέρκελ: Δύσκολη προσγείωση για το Κόνραντ Αντενάουερ

Επανειλημμένα έχουν εμφανιστεί ,τα τελευταία χρόνια, τεχνικά προβλήματα στα κυβερνητικά αεροσκάφη της Γερμανίας.Στα μέσα Οκτωβρίου, το Κόνραντ Αντενάουερ, που χθες μετέφερε την Άγκελα Μέρκελ, με προορισμό το Μπουένος Άιρες και αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση, είχε παρουσιάσει πρόβλημα στην Ινδονησία, αναγκάζοντας τον υπουργό Οικονομικών να επιστρέψει από τη σύνοδο του ΔΝΤ με εμπορική πτήση

Τότε είχε αποκαλυφθει πως στο αεροσκάφος με τους τέσσερις κινητήρες είχαν μπει τρωκτικά  και μάσησαν πολλά ηλεκτρικά καλώδια.

Σύμφωνα με αναρτήσεις στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που έκαναν Γερμανοί δημοσιογράφοι που συνοδεύουν τη γερμανική κυβερνητική αντιπροσωπεία, η καγκελάριος σχεδιάζεται να μεταβεί αργότερα το πρωί στη Μαδρίτη και να επιβιβαστεί με μια μικρότερη αντιπροσωπεία σε εμπορική πτήση με προορισμό την πρωτεύουσα της Αργεντινής.

Πυροσβεστική

Κατά την χθεσινή προσγείωση του A340-300,  το περίμεναν οχήματα της πυροσβεστικής, περιέγραψε το dpa.

Κατά την ίδια πηγή, ο χειριστής του κυβερνητικού αεροσκάφους ενημέρωσε τους επιβάτες του περί τις 20:30 (21:30 ώρα Ελλάδας) ότι θα έστρεφε το Αιρμπας προς την Κολωνία διότι τεχνικό πρόβλημα προκάλεσε διακοπή λειτουργίας πολλών ηλεκτρικών συστημάτων. «Μην έχετε καμιά ανησυχία, θα προσγειωθούμε με απόλυτη ασφάλεια στην Κολωνία», διαβεβαίωσε.

Ο πιλότος επέλεξε να κατευθυνθεί στην Κολονία διότι εκεί βρίσκεται η βάση του και το μόνο αεροσκάφος αντικατάστασης.

Ρίσκο

Σύμφωνα με το Spiegel ακόμη  η προσγείωση ενείχε κάποιο ρίσκο για την Αγκελα Μέρκελ. Δεδομένου ότι το αεροδρόμιο βρίσκεται υπό ανακατασκευή, μόνο ο μικρότερος από τους διαδρόμους ήταν διαθέσιμος εκείνη τη στιγμή. Ως εκ τούτου, το αεροσκάφος μακρινών αποστάσεων έπρεπε να επιβραδύνει πολύ γρήγορα. Επειδή είχε καταναλώσει λίγη κηροζίνη από το Βερολίνο και δεν μπορούσε να ρίξει τα καύσιμα προσεγγίζοντας στην Κολωνία το σύστημα πέδησης υπερθερμάνθηκε και η πυροσβεστική υπηρεσία έπρεπε να παρέμβει προληπτικά.

Καθυστέρηση

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η  Γερμανίδα καγκελάριος  θα είναι απούσα κατά την έναρξη της συνόδου της G20 στο Μπουένος Άιρες.

«Θα συνεχίσουμε αύριο» (σ.σ. σήμερα Παρασκευή) το ταξίδι προς το Μπουένος Άιρες, διευκρίνισε η εκπρόσωπος της καγκελλαρίας. «Εξετάζεται εάν οι συναντήσεις που προγραμματιζόταν να έχει η καγκελάριος στο πλαίσιο και στο περιθώριο της συνόδου μπορούν να αναβληθούν για λίγες ώρες, πρόσθεσε.

.