Απαγόρευσαν σε παιδιά να στείλουν γράμματα στον Αγιο Βασίλη λόγω προσωπικών δεδομένων

Μία παράδοση χρόνων σπάει σε μία γερμανική πόλη με αποτέλεσμα οι φετινές γιορτές να είναι διαφορετικές. Και αυτό γιατί τα παιδιά πλέον δεν θα μπορούν να κρεμάνε τα γράμματα που στέλνουν στον Αγιο Βασίλη στο δέντρο που βρίσκεται στην αγορά της πόλης, λόγω του νόμου της ΕΕ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Τα παιδιά στην πόλη Ροτ της Βαυαρίας είναι απογοητευμένα έπειτα από την απόφαση του συμβουλίου της πόλης να μην τοποθετηθούν τα γράμματα στον Αγιο Βασίλη στο μεγάλο δέντρο στην κεντρική αγορά. Μάλιστα, όποιος εναντιωθεί απειλείται με πρόστιμο.

Η απόφαση αυτή στηρίζεται, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, στο νόμο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, καθώς στα γράμματα αναγράφονται σημαντικές λεπτομέρειες, όπως ονόματα, ηλικίες και διευθύνσεις, ώστε να.. γνωρίζει ο Αγιος Βασίλης που θα στείλει τα δώρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Daily Mail, ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός Antenna Bayern, ανέφερε ότι θα συνεργαστεί με εμπειρογνώμονες προκειμένου να βρεθεί μία λύση και τελικώς τα παιδιά να μπορέσουν να κρεμάσουν στο δέντρο τα γράμματά τους προς τον Αγιο Βασίλη.