Γιατί δεν θα πάει ο Ερντογάν στην γαμήλια δεξίωση του Σρέντερ;

«Καλύτερα μην πάτε…». Ευγενικά ή όχι,φαίνεται ότι η γερμανική κυβέρνηση έβαλε απαγορευτικό στην πρόθεση Ερντογάν να παραβρεθεί στην σημερινή γαμήλια δεξίωση του Γκέρχαρντ Σρέντερ στο Βερολίνο. σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild.

«Κατέστη σαφές στον Ερντογάν, στη συνάντησή του με την καγκελάριο Μέρκελ, ότι θα ήταν καλύτερα να μην μετάσχει στη γαμήλια δεξίωση. Κάτι τέτοιο θα προκαλούσε αναταραχές, του είπε η γερμανική κυβέρνηση», ανέφεραν στην εφημερίδα διπλωματικοί κύκλοι.

Στη θέση του θα πάει, σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντος του Σοσιαλδημοκράτη πρώην καγκελάριου, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο 74χρονος Γκέρχαρντ Σρέντερ παντρεύτηκε σύμφωνα με ρεπορτάζ νοτιοκορεατικών ΜΜΕ στις 2 Μαϊου την κατά 25 χρόνια νεώτερή του μεταφράστρια Κιμ Σο-Γεόν, στη Σεούλ. Και τώρα ετοιμάζεται να γιορτάσει τον πέμπτο γάμο του επί γερμανικού εδάφους , στο πολυτελές ξενοδοχείο Adlon του Βερολίνου.

Γύρω στα 150 άτομα περιλαμβάνει η λίστα των προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ, δύο πρώην υπουργοί της κυβέρνησής του, ο frontman των Scorpions, Κλάους Μάινε και επιχειρηματίες. Απών όμως θα είναι ο φίλος του, Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ανέφεραν από το περιβάλλον του Σρέντερ.