Βοήθεια από την Interpol ζητάει τώρα ο Ερντογάν για τους «οκτώ»

Τη βοήθεια της Interpol ζητά η Τουρκία για την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Κρατικού Πρακτορείου Anadolu, Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, στο οποίο εκδικαζόταν σήμερα η υπόθεση Τούρκου στρατιωτικού από την ίδια μονάδα με τους 8, διέταξε να αποσταλεί στην Interpol «κόκκινο δελτίο» για την έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το Anadolu, η συγκεκριμένη παραγγελία δόθηκε προς τις αρμόδιες Αρχές της Τουρκίας, με το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος των οκτώ στρατιωτικών, που φέρονταν να συμμετείχαν στο σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν, να είναι καταπέλτης.

Το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης ανέβαλε την ακρόαση των οκτώ κατηγορούμενων που έχουν διαφύγει στην Ελλάδα για τις 7 Νοεμβρίου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από το βήμα του ΟΗΕ στο περιθώριο της 73ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού, άφησε χθες αιχμές για την Ελλάδα και τους οκτώ, τονίζοντας ότι «χώρες που τις θεωρούμε φιλικές αντιστέκονται και ακόμη και τώρα δεν μας δίνουν τα μέλη του Κινήματος Γκιουλέν».