Ντεπαρντιέ: Θέλω να δω τον Ερντογάν και να γίνω Τούρκος πολίτης

Δεν έχει σταματημό στο…να μαζεύει υπηκοότητες ο γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Την αρχή έκανε, παίρνοντας την Ρώσική υπηκοότητα τον Ιανουάριο του 2013 μετά στην υψηλή φορολόγηση που επέβαλε στα υψηλά εισοδήματα η κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ. Ο τότε πρωθυπουργό της χώρας, Ζαν Μαρκ Ερό να χαρακτηρισε «αξιοθρήνητη» την ενέργεια του ηθοποιού να καταφύγει στο Βέλγιο, προκαλώντας την μήνι του

Αντιδρώντας, ο Ντεπαρντιέ απαρνήθηκε τη γαλλική υπηκοότητα. Κατόπιν,έγινε και αλγερινός πολίτης. Τώρα εξέφρασε την επιθυμία να χριστεί και Τούρκος, μιλώντας στον απεσταλμένο της τουρκικής εφημερίδας «Αϋντινλίκ» στη Βόρεια Κορέα. Ο ηθοποιός αποκάλυψε στον απεσταλμένο, που καλύπτει τους εορτασμούς της 70ης επετείου ίδρυσης της Δημοκρατίας της χώρας, ότι θα ήθελε να αποκτήσει  την τουρκική υπηκοότητα.
Μάλιστα, όπως είπε ο σταρ, «τον Οκτώβριο θα βρίσκομαι στην Τουρκία και θα συναντηθώ με τον Ερντογάν», οπότε και θα συζητήσει το θέμα μαζί με τον Τούρκο πρόεδρο.

«Μοιάζουμε με τον Πούτιν»

Ο Ντεπαρτιέ, πολύ συχνά κάνει δηλώσεις στήριξης στον Πούτιν. Μάλιστα, στην αυτοβιογραφία του με τον τίτλο «Ca s’est fait comme ça» (Ετσι συνέβη) ο 69χρονος σήμερα ηθοποιός γράφει για την Ρωσία :«Αυτή η τεράστια χώρα μού ταιριάζει, γιατί εγώ αισθάνομαι και Ρώσος. Νιώθω καλά μέσα σε αυτήν τη μείξη πνευματικότητας και σάρκας των “Αδελφών Καραμαζώφ”, την υπερβολή, το αλκοόλ, την τρέλα. Οι Γάλλοι δεν ακούν πια τη μουσική που φέρνει ο άνεμος. Εκεί, στο Σαράνσκ, όπου ζω, σταματώ πολλές φορές μόνο και μόνο για να ακούσω τις γυναίκες που τραγουδούν».«
Και συνεχίζει Με τον Πούτιν μοιάζουμε», γράφει. «Οπως σ’ εμένα, έτσι και σε εκείνον κανείς δεν θα στοιχημάτιζε ούτε δεκάρα πάνω μας όταν ήμασταν 15. Θα μπορούσαμε να είχαμε γίνει εγκληματίες. Είχαμε όμως την τύχη με το μέρος μας. Νομίζω ότι εκείνο που του άρεσε σ’ εμένα ήταν η χούλιγκαν πλευρά μου, το γεγονός ότι με είχαν μαζέψει από το πεζοδρόμιο λιώμα στο μεθύσι. Μιλάμε συχνά. Κάποιος μεταφράζει στα Ρωσικά αυτά που θέλω να πω και τα στέλνω στο γραφείο του. Τα γράμματά μου τον διασκεδάζουν και μου απαντά».