Μεξικό: Τεστ DNA στα νεογέννητα του μαιευτηρίου που σημειώθηκε έκρηξη

Η έκρηξη που σημειώθηκε την Πέμπτη σε μαιευτήριο του Μεξικού και είχε ως συνέπεια – εκτός από τις υλικές ζημιές και τους τραυματίες- να χάσουν την ζωή τους μία νοσοκόμα και δύο βρέφη, φαίνεται ότι δημιούργησε και άλλο πρόβλημα: αυτό της ταυτοποίησης των βρεφών με τους γονείς τους.

Οι αρχές του Μεξικού υπέβαλαν σε τεστ DNA 9 νεογέννητα μωρά τα οποία βρέθηκαν ζωντανά, προκειμένου να εντοπιστούν οι γονείς τους.

«Είναι σε εκκρεμότητα ακόμα 9 εξετάσεις DNA», δήλωσε ο δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού, Μιγκέλ Ανχέλ Μανκέρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Υπάρχουν γονείς που έχουν αναγνωρίσει τα παιδιά τους, ωστόσο τα βρέφη αυτά δεν είχαν βραχιόλια, οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανονισμούς για τον εντοπισμό των γονέων».

Ο Μανσέρα δήλωσε ότι πολλά βρέφη επέζησαν επειδή οι μητέρες τους έπαιξαν το ρόλο της ασπίδας με το σώμα τους προκειμένου να τα προστατεύσουν κατά τη διάρκεια της έκρηξης.

Αιτία της έκρηξης φαίνεται πως αποτελεί η διαρροή στο σωλήνα ενός φορτηγού παροχής φυσικού αερίου που τροφοδοτούσε τις δεξαμενές του νοσοκομείου, δήλωσαν αξιωματούχοι.