Τερματισμό «εδώ και τώρα» της έρευνας για τη Ρωσία ζήτησε ο Τραμπ από τον υπουργό Δικαιοσύνης

Τον τερματισμό της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ σχετικά με την φερόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 ζήτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς.

Έπειτα από μία σειρά αναρτήσεων στο Twitter, με τις οποίες επιτέθηκε δριμύτατα στον ειδικό εισαγγελέα, ο Τραμπ προέβη στην εξής δήλωση:

«Αυτή είναι μία φρικτή κατάσταση και ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς πρέπει να σταματήσει αυτό το στημένο κυνήγι μαγισσών εδώ και τώρα, προτού συνεχίσει να κηλιδώνει κι άλλο την εικόνα της χώρας μας. Ο Μπομπ Μιούλερ είναι απολύτως αντιφατικός και οι 17 θυμωμένοι Δημοκρατικοί του, οι οποίοι κάνουν τη βρώμικη δουλειά του, αποτελούν ντροπή για τις ΗΠΑ».

Υποστηρίζοντας ότι η έρευνα υπονομεύεται από τη σύγκρουση συμφερόντων του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ και αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς του αντιπάλους, ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε με αυτόν τον τρόπο από τον Τζεφ Σέσιονς να θέσει τέλος “εδώ και τώρα” στην έρευνα για τη Ρωσία

Εντούτοις, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία απόδειξη, ότι η ομάδα υπό τον Μιούλερ, έναν Ρεπουμπλικανό διορισμένο από Ρεπουμπλικανούς, λειτουργεί μεροληπτικά εναντίον του ιδίου και του στενού του περιβάλλοντος.

Η διαδικτυακή επίθεση του Αμερικανού προέδρου έλαβε χώρα ενώ έχει ξεκινήσει η πρώτη δίκη που προέκυψε μέσα από την έρευνα, με τον πρώην επικεφαλής της καμπάνιας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, να βρίσκεται αντιμέτωπος με 18 κατηγορίες φορολογικής και τραπεζικής απάτης.