Ο Μπέρνι Σάντερς κατακεραυνώνει τον Λευκό Οίκο για το μακάβριο αστείο για τον Τζον ΜακΚέιν

Σε χθεσινή παρέμβασή του στην εκπομπή “State of the Union” του CNN ο Μπέρνι Σάντερς κατακεραύνωσε τον Λευκό Οίκο για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη καταδικάσει το μακάβριο αστείο υπαλλήλου του για την ασθένεια του Τζον ΜακΚέιν.

Η εργαζόμενη στον Λευκό Οίκο, Κέλι Σάντλερ, προέβη σε μία ασυγχώρητη κίνηση λίγες μέρες νωρίτερα, λέγοντας πως η γνώμη του ΜακΚέιν για την υποψηφιότητα της Τζίνα Χάσπελ για επικεφαλής της CIA “δεν μετράει” μιας και ο ίδιος “πεθαίνει”.

Το εν λόγω περιστατικό αναστάτωσε όλη τη χώρα, καθότι ο Τζον ΜακΚέιν βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο καρκίνου του εγκεφάλου, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα είχε και ο ίδιος δηλώσει πως δεν επιθυμεί την παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ στην κηδεία του.

“Είναι πέραν της κατανόησής μου” δήλωσε ο Σαντερς για το θλιβερό γεγονός, επισημαίνοντας ότι κάτι πηγαίνει στραβά στην νοοτροπία του Λευκού Οίκου για να μην έχει καταδικάσει μία τέτοιου είδους τραγική δήλωση.

Ο βετεράνος Γερουσιαστής του Βερμόντ δε δίστασε επίσης να εκφράσει τον θαυμασμό του για το πρόσωπο του Τζον ΜακΚέιν, τονίζοντας πόσο θαυμάζει το έργο του Ρεπουμπλικανού Γερουσιαστή της Αριζόνα, με τον οποίο ωστόσο τον χωρίζει άβυσσος απόψεων.