Η Μελάνια Τραμπ ανακοινώνει την επίσημη πλατφόρμα της

Σχεδόν 16 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της ως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, η Μελάνια Τραμπ θα ανακοινώσει σήμερα την επίσημη πλατφόρμα με τις πρωτοβουλίες της, κατά τη διάρκεια τελετής που θα πραγματοποιηθεί στον Κήπο των Ρόδων στον προαύλιο χώρο του Λευκού Οίκου.

Αν και ο ρόλος μιας Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, υπό όρους επίσημης πλατφόρμας, θεωρείται απροσδιόριστος, οι σύγχρονες Πρώτες Κυρίες επέλεξαν ένα ξεχωριστό σημείο ενδιαφέροντος, το οποίο θέλησαν να προωθήσουν μέσω των δράσεών τους. Η Λόρα Μπους, επί παραδείγματι, εισήγαγε το πρόγραμμα “Πρόθυμος να Διαβάσω, Έτοιμος να Μάθω” ελάχιστους μήνες μετά την ορκωμοσία του συζύγου της, προβάλλοντας ως προτεραιότητά της τον τομέα της εκπαίδευσης. Η Μισέλ Ομπάμα προώθησε το μότο “Ας Κινηθούμε”, θέλοντας να ωθήσει τη νέα γενιά και όχι μόνο προς την κατεύθυνση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Η ατζέντα της συζύγου του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζεται πολύπλευρη και περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, η έμφαση ωστόσο δίνεται στη νέα γενιά και ειδικότερα στα παιδιά. Σε αυτές τις προσπάθειές της αναμένεται να εστιάσει σήμερα η Μελάνια, ώστε να προσδιορίσει τις προτεραιότητες και τις δράσεις της το μελλοντικό διάστημα.

Η Μελάνια έχει πραγματοποιήσει πληθώρα επισκέψεων σε χώρους όπου φιλοξενούνται παιδιά, ενώ με τη σειρά της έχει και η ίδια ανοίξει τις πύλες του Λευκού Οίκου για να πραγματοποιήσει σεμιναριακού τύπου ομιλίες στους μικρούς της φίλους. Ένας ρόλος που της ταιριάζει “γάντι”, όπως αποδεικνύουν τα κατά καιρούς φωτογραφικά στιγμιότυπα ούσα περιτριγυρισμένη από αθώες ψυχές.

Δεν έχουμε λοιπόν παρά να αναμείνουμε με αγωνία την ιστορική αυτή ομιλία της Μελάνια Τραμπ από τον Κήπο των Ρόδων, στην πλευρά της Δυτικής Πτέρυγας του Λευκού Οίκου και του Οβάλ Γραφείου, που θα μεταδοθεί στις 3 μ.μ. τοπική ώρα.