Πάνω από ένα εκατομμύριο Αμερικανίδες Millennials γίνονται μητέρες κάθε χρόνο

Παρά το γεγονός ότι οι γεννήσεις στις Αμερική έχουν σημειώσει πτωτική τάση την τελευταία δεκαετία, τα ενθαρρυντικά νέα έρχονται από την ηλικιακή κατηγορία των Αμερικανίδων που γίνονται για πρώτη φορά μητέρες.

Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Στατιστικής για την Υγεία, πάνω από ένα εκατομμύριο γυναίκες της γενιάς των Millennials (γεννημένες μεταξύ 1981 και 2000) γίνονται μαμάδες κάθε χρόνο.

Ειδικότερα για το έτος 2016 σχεδόν 1,2 εκατ. γυναίκες της συγκεκριμένης γενιάς έγιναν μητέρες για πρώτη φορά, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των Αμερικανίδων Millennials που έχουν γίνει μητέρες σε 17 εκατομμύρια.

Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού ινστιτούτου Pew Research Center που επεξεργάστηκε τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, μπορεί η πλειονότητα των γεννήσεων να προέρχεται πλέον από τις γυναίκες Millennials όμως, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, η συγκεκριμένη γενιά αναμένει περισσότερο χρονικά για να αποκτήσει τέκνα. Τα ευρήματα της έρευνας κατέδειξαν ότι οι Millennials καθυστερούν το γεγονός να γίνουν γονείς όχι από έλλειψη ενδιαφέροντος για τη δημιουργία οικογένειας αλλά διότι βάζουν ως προτεραιότητα το να γίνουν καλοί γονείς. Το 52%, ανδρών και γυναικών, δήλωσε ότι αυτός ήταν έναν από τους σημαντικότερους στόχους στη ζωή τους ακόμα και αν συγκρινόταν με έναν επιτυχημένο γάμο, τον οποίο υποστήριξε ως στόχο ζωής το 30% των Millennials.

Εντυπωσιακό είναι επίσης το εύρημα που δείχνει ότι οι Millennials όχι μόνο αισθάνονται καλά με το γεγονός ότι γίνονται γονείς αλλά το διασκεδάζουν επίσης πολύ περισσότερο από ότι οι παλαιότερες γενιές, παρά τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας.