Το τηλεφώνημα του Τραμπ στον Νοτιοκορεάτη ηγέτη, λίγο πριν συναντήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Έπειτα από την ιστορική συνάντηση των ηγετών της Κορεατικής Χερσονήσου, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε τηλεφωνική επικοινωνία το πρωινό του Σαββάτου με τον ηγέτη της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν, ενόψει της επικείμενης συνάντησης που θα έχει ο Αμερικανός Πρόεδρος με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε, όπως ήταν αναμενόμενο, μέσω του λογαριασμού του Τραμπ στο Twitter, στην οποία έγραφε ότι συνομίλησε επίσης τηλεφωνικά και με τον Ιάπωνα ομόλογό του.

“Μόλις είχα μία μακρά και πολύ καλή συνομιλία με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Μουν. Τα πράγματα βαίνουν πολύ καλά, η ώρα και ο χώρος της συνάντησης με τη Νότια Κορέα οριστικοποιήθηκαν. Συνομίλησα επίσης με τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Άμπε για να τον ενημερώσω για τις συνεχείς διαπραγματεύσεις”, ήταν το περιεχόμενο της ανακοίνωσης.

 

Κατά την χθεσινή συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στις πολύ θετικές εξελίξεις στην Κορεατική Χερσόνησο, ωστόσο δε δίστασε να προειδοποιήσει ότι οι ΗΠΑ θα επιμείνουν πιέζοντας για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.