Κίνα: Μητέρα πούλησε το παιδί της

Οι Αρχές της Κίνας άσκησαν δίωξη για εμπορία ανθρώπου σε γυναίκα, η οποία κατηγορείται ότι πούλησε το παιδί της έναντι 6.000 ευρώ, έχοντας ως συνεργό της έναν μαιευτήρα, σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως υποστηρίζει το πρακτορείο ειδήσεων, Xinhua, το οποίο επικαλείται τις εισαγγελικές αρχές, η πεθερά της γυναίκας ανέφερε στην αστυνομία τις υποψίες της ότι το νεογέννητο αγοράκι πουλήθηκε.

Η μητέρα του παιδιού, της οποίας το επώνυμο είναι Χουανγκ, είχε δηλώσει πως το βρέφος λίγο μετά τη γέννησή του πέθανε. Πληροφορίες του ίδιου πρακτορείου υποστηρίζουν πως “καυγάδιζε” με τον σύζυγό της και «φοβόταν ότι η έλευση του νέου μωρού θα επηρέαζε το πρώτο της παιδί» από τον προηγούμενο γάμο της.

Ο μαιευτήρα βρήκε τους αγοραστές, ένα ζευγάρι το οποίο ήταν πρόθυμο να δώσει το ποσό των 42.000 γιούαν, εκ των οποίων τα 7.000 έλαβε ο ίδιος.

Να τονισθεί πως αυτόν το μήνα η κινεζική αστυνομία εξάρθρωσε δίκτυο εμπορίας βρεφών στο ανατολικό τμήμα της χώρας και 37 παιδιά σώθηκαν, ενώ περισσότερα από 100 άτομα συνελήφθησαν.