Ερντογάν σε Μακρόν: Μη μας ζητήσετε βοήθεια όταν γεμίσετε τρομοκράτες

Eπίθεση στον Εμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου ότι προτίθεται να στηρίξει συριακές αντάρτικες δυνάμεις, των οποίων ηγούνται Κούρδοι.

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε τη στάση της Γαλλίας εντελώς εσφαλμένη και προειδοποίησε το Παρίσι «να μη ζητήσει τη βοήθεια της Τουρκίας όταν γεμίσει τρομοκράτες».

«Ποιοί είστε εσείς που μιλάτε για μεσολάβηση ανάμεσα στην Τουρκία και μια τρομοκρατική οργάνωση; Όσοι υποδέχθηκαν χθες με τιμές τους εκπρόσωπους τρομοκρατικών οργανώσεων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια εχθρική κίνηση κατά της Τουρκίας. Η ίδια τρομοκρατική ομάδα σήμερα το πρωί επιτέθηκε στις δυνάμεις ασφαλείας μας.

Σε περίπτωση που είναι πραγματική η πρόταση της Γαλλίας περί διαμεσολάβησης, αυτή η δήλωση ξεπερνά τα όρια και το ανάστημα, του ατόμου που την προβάλλει. Ποιος σου ανέθεσε ένα τέτοιο καθήκον; Εμείς δεν χρειαζόμαστε διαμεσολαβητές. Από πότε η Τουρκία επιθυμεί να καθίσει στο τραπέζι με τις τρομοκρατικές οργανώσεις;»

Ωστόσο στο Παρίσι ανακοινώθηκε σήμερα από την προεδρία της Δημοκρατίας πως «Η Γαλλία δεν προβλέπει νέα στρατιωτική επιχείρηση επί του πεδίου στη βόρεια Συρία εκτός του διεθνούς συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους».