Δηλώσεις κατά του Βαλς από τον Σαρκοζί

Σε συνέντευξή του στο γαλλικό δίκτυο, ο Νικολά Σαρκοζί επέκρινε τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και επιτέθηκε στον Μανουέλ Βαλς, χαρακτηρίζοντας “αποκρουστική” τη δήλωση του τελευταίου στην οποία σύγκρινε τη Γαλλία και τον “κρατικό ρατσισμό” του Απαρτχάιντ στη Νότιο Αφρική.

Ο Σαρκοζί που είναι και πάλι ο ηγέτης της αντιπολιτευόμενης “Ένωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα” (UMP), δήλωσε “απογοητευμένος” από την αναφορά του Μανουέλ Βαλς, βάζοντας έτσι τέλος στο πνεύμα εθνικής ενότητας που κυριαρχούσε μεταξύ κυβερνώντων Σοσιαλιστών και της συντηρητικής αντιπολίτευσης μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Η άνοδος της δημοτικότητας του Φρανσουά Ολάντ, φέρνει τον Σαρκοζί σε κατάσταση πανικού προσπαθώντας να βρει διεξόδους αναμόρφωσης του προφίλ του.

Ξεκίνησε ήδη, καυτηριάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να επενδύσει επιπλέον 425 εκατ. ευρώ σε περίοδο τριετίας και να δημιουργήσει 2.680 νέες θέσεις εργασίας στις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες, λέγοντας ότι θα χρειαστεί καιρός πριν τα νέα μέτρα καταφέρουν να αποδώσουν.

“Δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε”, δήλωσε ο Σαρκοζί καλώντας στην άμεση επαναφορά της υπερωριακής εργασίας για τους αξιωματικούς της αστυνομίας, οι οποίοι υπάγονται όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι στο καθεστώς του εβδομαδιαίου 35ώρου, και συνέχισε: “Αυτό αμέσως θα δημιουργούσε το αντίστοιχο ενός επιπλέον προσωπικού 4.000 ατόμων πλήρους απασχόλησης”.