Ουκρανία: Σκοτώθηκαν άμαχοι στο Ντόνετσκ

Το ξημέρωμα της Πέμπτης 22 Ιανουαρίου δεν ήταν καλό για την Ουκρανία, καθώς μια νέα επίθεση με οβίδα σε στάση μέσων μαζικής μεταφοράς, άφησε πίσω της 13 νεκρούς αμάχους πολίτες στο Ντόνετσκ.

“Ακούσαμε την έκρηξη και τρέξαμε εδώ. Είδαμε το λεωφορείο κατεστραμμένο, το αυτοκίνητο να έχει εκραγεί και πολλούς νεκρούς. Επίσης υπήρχε κι ένας τραυματίας στο λεωφορείο, που ζητούσε βοήθεια” δήλωσε κάτοικος του Ντόνετσκ.

Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών, διευκρίνισε πως: “Δώδεκα άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο τρόλεϊ σκοτώθηκαν, καθώς και ένας ακόμη ο οποίος βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο που περνούσε από κοντά. Επίσης υπάρχουν δέκα τραυματίες”.

Παρά την χθεσινοβραδινή συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, οι σφοδρές συγκρούσεις – με αποκορύφωμα τη σημερινή – ενδέχεται να ακυρώσουν την συμφωνία του Βερολίνου.

Το Κίεβο επέρριψε την ευθύνη στους φιλορώσους ενόπλους. “Οι ρώσοι τρομοκράτες διέπραξαν ξανά σήμερα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Η Ρωσία φέρει την ευθύνη” δήλωσε ο ουκρανός Πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσένιουκ.