Χαν: Δεν τίθεται θέμα ένταξης της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. αλλά για αρχικό στάδιο διαπραγματεύσεων

Σε πρώτη φάση δεν γίνεται λόγος για ένταξη της ΠΓΔΜ ακόμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά για αρχικό στάδιο διαπραγματεύσεων, απάντησε ρητά ο επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική της Ε.Ε. Γιοχάνες Χαν, σε ερώτηση του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου «αν λυνόταν το ονοματολογικό θέμα μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ που διαπραγματεύονται οι δύο χώρες, η πΓΔΜ θα πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις για την ένταξη στη Ε.Ε;».

Σε ό,τι αφορά το ονοματολογικό με την πΓΔΜ, ο επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική της Ε.Ε. και κατά συνέπεια υπεύθυνος της στρατηγικής ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων ανέφερε πως δεν είναι το μόνο και ότι τα Σκόπια έχουν και άλλα πολλά θέματα να λύσουν.

«Η ΠΓΔΜ πρέπει να ανταποκριθεί σε μία μεγάλη λίστα από προϋποθέσεις και μεταρρυθμίσεις που στην ουσία είναι εσωτερικές υποθέσεις, όπως η μεταρρύθμιση του συστήματος δικαιοσύνης, η νομοθεσία της σχετικά με τις μυστικές υπηρεσίες της, αλλά και στο τομέα των μέσων ενημέρωσης. Η λίστα είναι μεγάλη. Τον πακέτο είναι μεγάλο και έχουν πολλή δουλειά να κάνουν πριν από μια υποτιθέμενη ένταξη», τόνισε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Χαν.