Το βουλγαρικό δικαστήριο ενέκρινε την έκδοση του Φριτζ Ζολί Ζοακίν που φέρεται να γνώριζε του αδελφούς Κουασί

Ο Φριτζ Ζολί Ζοακίν, που συνελήφθη την 1η Ιανουαρίου από τις βουλγαρικές αρχές, στην προσπάθειά του να περάσει τα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα, θα εκδοθεί στην Γαλλία.

Ο Ζοακίν συνελήφθη από τις βουλγαρικές αστυνομικές αρχές στη συνοριακή διάβαση Καπιτάν Αντρέεβο, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί από δικαστήριο της Γαλλίας, όταν η σύζυγός του κατήγγειλε ότι απήγαγε τον τρίχρονο γιο τους.

Ο 29χρονος Φριτζ Ζολί Ζοακίν, ο οποίος έχει ασπασθεί το Ισλάμ, θεωρείται ύποπτος για διασυνδέσεις με τους ισλαμιστές Σερίφ και Σαΐντ Κουασί, δράστες της πολύνεκρης επίθεσης στο Παρίσι, στις 7 Ιανουαρίου.

Ο κρατικός βουλγαρικός σταθμός μετέδωσε πως την περασμένη εβδομάδα ο συλληφθείς είπε στο δικαστήριο ότι έπαιζε ποδόσφαιρο με τους αδελφούς Κουασί, ότι συνεργαζόταν επιχειρηματικά μαζί τους στην πώληση ενδυμάτων, αλλά αρνήθηκε ότι γνώριζε τα σχέδιά τους να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση.

«Είμαι αθώος. Θέλω να επιστρέψω στη Γαλλία» είπε την Τρίτη, ενώπιον του περιφερειακού δικαστηρίου του Χάσκοβο στη νότια Βουλγαρία, όπως μεταδίδουν τα βουλγαρικά ΜΜΕ.

Στο ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν οι γαλλικές αρχές εναντίον του, αναφέρεται ότι συνελήφθη, ενώ ταξίδευε με λεωφορείο μαζί με άλλα τρία άτομα, τα οποία επίσης γνώριζαν τους αδελφούς Κουασί. Και στα τρία άτομα επιτράπηκε να συνεχίσουν το ταξίδι στην Τουρκία.

Μεταξύ των τριών που ταξίδευαν μαζί του, ήταν ο Σέιχ Ντιαχαμπί Γάλλος, ο οποίος καταδικάστηκε το 2006 για παράνομη είσοδο στο Ιράκ και συνελήφθη στις 2 Ιανουαρίου στην Τουρκία.