Κουτσούμπας: το ΚΚΕ μπορεί να κατακτήσει την τρίτη θέση

Την αισιοδοξία του ότι μπορεί να αναρριχηθεί στην τρίτη θέση το ΚΚΕ εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM. Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, οι πιθανότητες για αυτό το ενδεχόμενο είναι αρκετές διότι το ΚΚΕ “το παλεύει και το δικαιούται”.

Ξεκαθάρισε ότι από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ μπορεί να είναι αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ εφόσον γίνει κυβέρνηση, καθώς είναι το μόνο κόμμα που θα συμβάλλει υπέρ των εθνικών συμφερόντων κάτι, που όπως τόνισε, δεν μπορεί να κάνει το Ποτάμι ή κάποιο άλλο σχήμα. «Το ΚΚΕ μπορεί να συμβάλλει σε αυτό. Θα είναι ξεκάθαρα μαι έντιμη αντιπολίτευση κοντά στον λαό. Θα παλέψει για να διεκδικηθούν κάποιες λύσεις», είπε ο κ. Κουτσούμπας και σημείωσε ότι «εμείς θα δεχθούμε όποια πρόταση κάνει κάποιο κόμμα, αν είναι όντως φιλολαϊκό και όχι φιλολαϊκό “μαϊμού”».

Όσον αφορά στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ανέφερε πως το ΚΚΕ έχει σταθερή θέση και επιμένει σε αυτή και πρόσθεσε πως «δεν αλλάζουμε τις θέσεις μας σαν τα πουκάμισα ανάλογα με το τι μας συμφέρει. Πρόσωπα υπάρχουν πολλά και καλά».

Ερωτώμενος σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα μέσα σε αεροπλάνο, αφού και οι δύο επέστρεφαν με την ίδια πτήση από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είπε πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον χαιρέτησε και εκείνος τον ρώτησε αν είναι καλύτερα ο λαιμός του καθώς -όπως εξήγησε- ο κ. Τσίπρας είχε μάθει ότι ήταν άρρωστος.