Μακελάρης Λας Βέγκας: Φώτος απ' το οπλοστάσιο & τη σορό του - Τα χρέη στο τζόγο

Εμπόλεμη ζώνη θυμίζει η εικόνα απ’ το δωμάτιο του μακελάρη στο ξενοδοχείο όπου έμενε κι απ’ όπου άνοιξε πυρ εναντίον 22.000 ανθρώπων στη συναυλία, στο Λας Βέγκας.
Οι άντρες των ομάδων SWAT που εισέβαλαν στο δωμάτιό του έμειναν άναυδοι με όσα αντίκρισαν: το πτώμα του και δίπλα του όπλα, κάλυκες κι ένα σφυρί. Μάλιστα το ένα όπλο είχε το ειδικό εξάρτημα που το μετατρέπει σε αυτόματο, ώστε να μπορεί να πυροβολεί ασταμάτητα με εκατοντάδες σφαίρες ανά λεπτό.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο μακελάρης πυροβολούσε αδιακρίτως επί 9-11 λεπτά αν και ο συνολικός χρόνος από την πρώτη στιγμή που άρχισε να πυροβολεί μέχρι την αυτοκτονία του ήταν 72 λεπτά.

 

Στις φωτογραφίες που διέρρευσαν, φαίνεται το σώμα του 64χρονου στο πάτωμα της σουίτας και δίπλα του ένα ροζ χαρτί, κάτω από ένα πράσινο τασάκι, το οποίο μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό αν και τι έγραφε.

 

Ο Πάντοκ πάντως είχε σχεδιάσει τόσο επαγγελματικά την επίθεσή του που έξω από το δωμάτιο είχε τοποθετήσει μέχρι και κάμερες, «Πιθανώς για να παρακολουθεί εάν πλησιάζει κάποιος», δήλωσε ο σερίφης, που αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Για ποιο λόγο όμως αποφάσισε να θερίσει το πλήθος; Τα αμερικάνικα ΜΜΕ εστιάζουν στο πάθος του με το τζόγο. Μάλιστα αναφέρουν ότι πριν λίγες εβδομάδες, είχε κάνει πληρωμές χιλιάδων δολαρίων και ακόμη είχε κάνει τραπεζική μεταφορά 100.000 δολαρίων στις Φιλιππίνες, την πατρίδα της συντρόφου του. Για αυτό κι οι αμερικανικές αρχές χαρακτηρίζουν τη σύντροφο του Πάντοκ «πρόσωπο ενδιαφέροντος» περιμένοντας να την ανακρίνουν για την υπόθεση.
Είναι όμως επίσης αξιοσημείωτο ότι ο πατέρας του, ο Πάτρικ Πάντοκ, ήταν ληστής τραπεζών τον οποίο καταζητούσε το FBI τη δεκαετία του 1960. Όπως όμως είπε ο αδερφός του Πάντοκ, δεν είχε στενή σχέση με τα παιδιά του.