Η Διεθνής Αμνηστία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες φρίκης από τη Νιγηρία

Η Διεθνής Αμνηστία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής που έχουν προκαλέσει οι ισλαμιστές ένοπλοι της Μπόκο Χαράμ στην Μπάγκα της Νιγηρίας.

Σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία, εκτιμάται ότι έχουν δολοφονηθεί πάνω από 2.000 άτομα, ενώ παράλληλα δημοσιεύτηκαν και αναφορές μαρτύρων που κάνουν λόγο για πτώματα γυναικών που είχαν σκοτωθεί την ώρα της γέννας.

Η Αμνηστία ανέφερε ότι ένας αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης που εξαπέλυσαν οι ισλαμιστές μαχητές της Μπόκο Χαράμ πριν από λίγες μέρες στην Μπάγκα – που βρίσκεται στις ακτές της λίμνης Τσαντ στη βορειοανατολική Νιγηρία – κατήγγειλε ότι  έγκυος γυναίκα έχασε τη ζωή της από πυρά που εβλήθησαν αδιακρίτως, από τα οποία σκοτώθηκαν και μικρά παιδιά.

Οι τραγικές περιγραφές των μαρτύρων, έρχονται ως απόδειξη των όσων συμβαίνουν καθημερινά, πλέον, στην περιοχή και συμβαδίζουν με τους ισχυρισμούς τοπικών αξιωματούχων που κάνουν λόγο για τεράστιο αριθμό νεκρών, αλλά και με τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων στο Γαλλικό Πρακτορείο για πτώματα σε αποσύνθεση να κείτονται στους δρόμους.

Αναλυτές θεμάτων ασφαλείας υποστηρίζουν ότι ενδεχομένως να είναι αδύνατο να πληροφορηθεί κάποιος τον ακριβή αριθμό των θυμάτων, καθώς η πόλη και η ευρύτερη περιοχή παραμένουν υπό τον έλεγχο των ανταρτών και είναι αδύνατη η πρόσβαση.

Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει ότι η Μπόκο Χαράμ εξαφανίζει ολόκληρα χωριά και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα όσο συμβαίνουν στη Νιγηρία.

bo 1

bo 2