Τουρκοκύπριοι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν τον Ερντογάν ότι χτίζει τζαμιά αντί σχολείων

Την ανέγερση – από την τουρκική κυβέρνηση – τζαμιών και τη δημιουργία θρησκευτικών σχολών σε βάρος της κοσμικής εκπαίδευσης στα Κατεχόμενα καταγγέλλουν οι Τουρκοκύπριοι εκπαιδευτικοί.

Σήμερα στα Κατεχόμενα υπάρχουν 162 σχολεία και 212 τζαμιά. Όπως αναφέρει ο τουρκοκυπριακός Τύπος, σύμφωνα με τις καταγγελίες των Τουρκοκύπριων εκπαιδευτικών, τα τελευταία 17 χρόνια στα Κατεχόμενα χτίστηκαν 46 νέα τζαμιά, ενώ από το 1974 (δηλαδή σε μια περίοδο 43 ετών) ανεγέρθηκαν μόνο 15 νέα σχολεία.

Οι Τουρκοκύπριοι εκπαιδευτικοί στέλνουν το μήνυμα πως «ήρθε η ώρα να αντιδράσουν, προκειμένου να στηρίξουν την κοσμικότητα του τρόπου ζωής αλλά και των »θεσμών» τους».

Οι Τουρκοκύπριοι εκπαιδευτικοί άρχισαν επαφές με τουρκοκυπριακά κόμματα και οργανώσεις με στόχο να εξετάσουν τους τρόπους αντίδρασης στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΑΚΡ σε εσωτερικά ζητήματα. Αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του οποίου, Τζεμάλ Οζγιγίτ, δήλωσε ότι πλέον η τουρκοκυπριακή κοινότητα «πρέπει να αφήσει στην άκρη τα άμεσα οφέλη και να δώσει μαζικά τον κοινοτικό αγώνα ενάντια στην προσπάθεια να την αλλάξουν».

Προτεινόμενα για εσάς