Εικόνες αποκάλυψης με εκατοντάδες νεκρούς στη Σιέρα Λεόνε (ΦΩΤΟ)

Πάνω από 312 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες και 2.000 έμειναν άστεγοι από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στην Φριτάουν, όπου σπίτια βυθίστηκαν στις λάσπες και δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τη Σιέρα Λεόνε.

Οι αρχές κήρυξαν τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις σφοδρές πλημμύρες που σάρωσαν την πρωτεύουσα, τις χειρότερες εδώ και δύο δεκαετίες στη Μαύρη Ήπειρο.

 

 

 

 

 

Σοκαριστικό είναι και το βίντεο που ανήρτησε στο προφίλ της στο Instagram η Μαντόνα.. Στο βίντεο φαίνεται μια πολυκατοικία να καταρρέει σαν τραπουλόχαρτο μέσα σε δευτερόλεπτα και να διαλύεται εντελώς.  «Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει στην Σιέρα Λεόνε. Κατολισθήσεις στην Φρι Τάουν!! Πάνω από 300 νεκροί. Χιλιάδες σπίτια καταστράφηκαν και άνθρωποι αγνοούνται. Ας κάνουμε όλοι ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε», έγραψε η τραγουδίστρια.  «Προσευχηθείτε για την Σιέρα Λεόνε! Μου ραγίζει την καρδιά να το βλέπω», έγραψε ακόμα.

Pray For Sierra Leone!???????????? This is heartbreaking to watch.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madonna (@madonna) στις

Έκκληση βοήθειας

Η Σιέρα Λεόνε έχει «επείγουσα ανάγκη βοήθειας» μετά τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες στο Φριτάουν, από τις οποίες περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Έρνεστ Μπάι Κορόμα.

«Η κατάσταση μάς έχει ξεπεράσει», δήλωσε ταραγμένος ο αρχηγός του κράτους μπροστά στους δημοσιογράφους στη συνοικία Ρίτζεντ της Σιέρα Λεόνε που έχει πληγεί περισσότερο από την καταστροφή.

«Ολόκληρες κοινότητες έχουν αφανιστεί», δήλωσε ο πρόεδρος Κορόμα στην περιοχή όπου, έπειτα από τρεις ημέρες κατακλυσμιαίων βροχών, τεράστια κατολίσθηση έθαψε δεκάδες κατοικίες σε τόννους λάσπης.