Xάος επικρατεί στο Λονδίνο από την απεργία των οδηγών λεωφορείων

Στο Λονδίνο η σημερινή, (Τρίτη 13 Ιανουαρίου), απεργία των οδηγών λεωφορείων, έχει επιφέρει το χάος στους δρόμους της πόλης.

Ο συνωστισμός στο μετρό και οι ατελείωτες ουρές στις στάσεις των λεωφορείων, έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο τους λονδρέζους.

Η απεργία των οδηγών αφορά την υπογραφή ενιαίας σύμβασης που θα αφορά τον μισθό τους και τις συνθήκες εργασίας τους, στην απεργία συμμετέχουν 27.000 οδηγοί, μέλη του συνδικάτου Unite, από 18 εταιρείες λεωφορείων της πρωτεύουσας.

Το συνδικάτο Unite υποστηρίζει ότι, εξαιτίας της απουσίας ενιαίας μισθολογικής σύμβασης, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 80 διαφορετικές μισθολογικές κατηγορίες για οδηγούς που κάνουν την ίδια δουλειά, με ορισμένα από τα μέλη του να αμείβονται έως και 3,8 ευρώ περισσότερο την ώρα, σε σχέση με τους συναδέλφους τους, ανάλογα με την εταιρεία για την οποία εργάζονται.

Σε ανακοίνωσή του το συνδικάτο αναφέρει ότι τα δύο τρίτα και πλέον των κατοίκων του Λονδίνου τάσσονται υπέρ της κινητοποίησης, σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε δείγμα 1.645 πολιτών που χρησιμοποιούν λεωφορείο για τις μετακινήσεις τους στην πρωτεύουσα.

Από την πλευρά της, η εταιρεία Transport for London (TfL) ανακοίνωσε ότι 33% των 7.500 λεωφορείων της πραγματοποιούν σήμερα δρομολόγια και μόλις το 16% των οδηγών της απεργεί, ενώ χαρακτήρισε «εξαιρετικά απογοητευτική» την απεργιακή κινητοποίηση.