Νεύρα Γιουνκέρ για το άδειο Ευρωκοινοβούλιο: "Είστε γελοίοι- Δεν θα ξαναπατήσω!" (βίντεο)

Τα άδεια έδρανα στη συνεδρίαση των ευρωβουλευτών την περασμένη Τετάρτη, εξόργισαν τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, και προκάλεσαν ένταση μεταξύ του ιδίου και του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

Η συνεδρίαση αφορούσε την τελετή λήξης της προεδρίας της ΕΕ από τη Μάλτα, αλλά η αίθουσα ήταν σχεδόν άδεια.

Ο κ. Γιουνκέρ εκνευρισμένος αναφώνησε: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι γελοίο, πολύ γελοίο. Το γεγονός ότι περίπου 30 βουλευτές βρίσκονται στην αίθουσα αρκεί για να αποδειχτεί ότι το κοινοβούλιο δεν είναι σοβαρό».

Ενοχλημένος ο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι απάντησε σε επίσης υψηλούς τόνους: «Κύριε πρόεδρε, μπορείτε παρακαλώ να δείξετε λίγο περισσότερο σεβασμό; Μπορεί να επικρίνετε το κοινοβούλιο, αλλά η Κομισιόν δεν ελέγχει το κοινοβούλιο. Το κοινοβούλιο είναι που θα έπρεπε να ελέγχει την Κομισιόν».

 

«Είναι μόνο ελάχιστα τα μέλη της ολομέλειας που ελέγχουν την Κομισιόν! Είστε γελοίοι. Ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής στους Μαλτέζους», απάντησε ο πρόεδρος της Επιτροπής κι είπε ότι δεν θα παρευρεθεί ξανά «σε συνεδρίαση αυτού του τύπου». Πρόσθεσε πως η Κομισιόν βρίσκεται υπό τον έλεγχο του κοινοβουλίου, αλλά το κοινοβούλιο πρέπει να σέβεται την προεδρία ακόμη και των μικρότερων χωρών, «κάτι που δεν κάνει».

Ενώ επεσήμανε σε έντονο πάντα ύφος: «εάν ο Μαλτέζος πρωθυπουργός Τζόζεφ Μουσκάτ, που εμφανίστηκε για μια συζήτηση σχετικά με τη λήξη της προεδρίας της χώρας του στο Συμβούλιο της Ε.Ε. ήταν η Άγκελα Μέρκελ ή ο Εμανουέλ Μακρόν, τότε η αίθουσα θα ήταν γεμάτη».