Ο κροίσος που προτείνει για πρέσβη στη Βρετανία ο Τραμπ & το οικογενειακό δράμα του

 

Όπως ανακοίνωσε επίσημα χθες ο Λευκός Οίκος, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα προτείνει για πρέσβη στη Βρετανία τον δισεκατομμυριούχο Γούντι Τζόνσον, ιδιοκτήτη της ομάδας New York Jets που ανήκει στην ομοσπονδία αμερικανικού φούτμπολ (NFL).

Μία πρόταση που μόνο έκπληξη δεν είναι αφού ο Τραμπ τον έχει αποκαλέσει πολλές φορές ως τώρα «πρέσβη» και έχει πει ότι «θα πάει στο St. James», το βρετανικό παλάτι όπου παραδοσιακά παρουσιάζουν τα διαπιστευτήριά τους οι νέοι πρέσβεις των ξένων χωρών.

Ο Τζόνσον, που είναι και μέλος της οικογένειας που ίδρυσε την εταιρεία Johnson & Johnson, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντα πρέσβη θα πρέπει να πάρει πρώτα τη σχετική έγκριση της αμερικανικής Γερουσίας.

Βέβαια μπορεί ο Γούντι Τζόνσον να είναι ένας αξιοζήλευτος, βαθύπλουτος επιχειρηματίας, η οικογενειακό ζωή του όμως μόνο αξιοζήλευτη δεν είναι.

Η μεγαλύτερη κόρη του, Κέισι, πέθανε σε ηλικία 30 ετών, το 2010, σε μία βίλα στο Χόλιγουντ γεμάτη αρουραίους, μετά από χρόνια χρήση ναρκωτικών – κι αποκληρωμένη απ’ τον πατέρα της!

 

 

Ο Τζόνσον κι η σύζυγός του είχαν χωρίσει το 2001 όταν η Κέισι ήταν 21 ετών κι ήδη πάλευε με τον εθισμό της στην κοκαΐνη, τη μαριχουάνα και τα χάπια.

Μάλιστα η νεαρή, παρά την κατάστασή της, υιοθέτησε τότε ένα μωρό από το Καζακστάν, την ώρα που δεν μπορούσε να φροντίσει ούτε τον εαυτό της. Τελικά η μητέρα της κέρδισε την κηδεμονία του κοριτσιού, που είναι σήμερα 10 ετών.

Η μητέρα της Κέισι, η πρώτη σύζυγος του εκατομμυριούχου, Νάνσι Σέιλ Τζόνσον, τον είχε κατηγορήσει δημόσια ότι δεν ήταν καλός πατέρας. «Το μόνο που ήθελε η Κέισι ήταν η έγκριση του πατέρα της. Ζούσε για αυτό και κατέρρευσε επειδή δεν το είχε», είχε πει.

Ο Τζόνσον θεωρώντας ότι έτσι θα κατάφερνε να συνεφέρει την κόρη του, κι επειδή η ίδια δε δεχόταν βοήθεια για να ξεπεράσει τον εθισμό της, την είχε αποκληρώσει. Η άτυχη κοπέλα είχε αποξενωθεί απ’ τον πατέρα της όταν πέθανε, μόνη της, με το άψυχο σώμα της να εντοπίζεται μετά από ημέρες.