Ίδια εκρηκτικά σε Μάντσεστερ, Παρίσι, Βρυξέλλες - Πού έκρυβε τη βόμβα ο καμικάζι (φώτος)

 

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μάθιου Γούιβερ, ο οποίος είναι και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Γερουσίας, δήλωσε στο Associated Press ότι η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε στο Μάντσεστερ ήταν ίδια με αυτή στις επιθέσεις στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015 και τις Βρυξέλλες τον Μάρτιο του 2016.

«Η βόμβα στο Μάντσεστερ ήταν ένας κλασσικός εκρηκτικός μηχανισμός που χρησιμοποιείται από τρομοκράτες» πρόσθεσε ο Τεξανός.

«Με βάση τα στοιχεία που έχουμε δεν μιλάμε για μια περίπτωση “μοναχικού λύκου”. Υπάρχει ένα δίκτυο ομάδων τρομοκρατών που εμπνέονται από το Ισλαμικό Κράτος» τόνισε σε έντονο ύφος.

 

Πάντως, όπως μετέδωσε το κανάλι Sky News, ο βομβιστής του Μάντσεστερ Σαλμάν Αμπέντι είχε καταγραφεί από κάμερες ασφάλειας στο εμπορικό κέντρο Arndale της πόλης, το απόγευμα της Παρασκευής με ένα σακίδιο στο χέρι, που έχει φόδρα σε έντονο μπλε χρώμα. Οι καρτέλες με την τιμή πάνω στο σακίδιο δείχνουν ότι έχει μόλις αγοραστεί, είπε η αστυνομία.

 

anmee

 

Τρεις ημέρες πριν το αιματηρό χτύπημα, στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε, ο Αμπέντι απέσυρε 250 λίρες (289 ευρώ) από ένα μηχάνημα ATM προτού πάει για ψώνια στο εμπορικό κέντρο γύρω στις 8:00 μ.μ.τοπικής ώρας (10:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το κανάλι που επικαλείται πληροφορίες της αστυνομίας.

 

Οι New York Times δημοσίευσαν φωτογραφίες από τα αποδεικτικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στον τόπο της τρομοκρατικής επίθεσης απ’ τις οποίες φαίνεται ότι η βόμβα ήταν μέσα στο σακίδιο αυτό, ένα σακίδιο μάρκας Karrimor.

bb1

 

bbb

 

Ο βομβιστής Σαλμάν Αμπέντι φέρεται να κρατούσε στο αριστερό του χέρι τον πυροκροτητή, η ακριβής μορφή του οποίου δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.

 

Τα ισχυρά εκρηκτικά τα είχε βάλει μέσα σε ένα μεταλλικό δοχείο και τα μετέφερε ως το σημείο της τραγωδίας κρυμμένα μέσα σε ένα μαύρο γιλέκο ή στο μπλε σακίδιο, σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα των βρετανικών αρχών.

 

boob