Αποδοκίμασαν την Λεπέν στον καθεδρικό ναό της Ρενς- Τι απάντησε στο twitter

«Μαρίν γύρνα πίσω τα χρήματα!» φώναζαν διαδηλωτές, απευθυνόμενοι στην υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, κατά την επίσκεψή της στον καθεδρικό ναό της Ρενς.

Από μια κρυφή πόρτα του καθεδρικού ναού βγήκαν η Λεπέν και ο συνοδός της και πρόσφατος σύμμαχος της Νικολά-νιάν (Πρόεδρος του σχηματισμού Όρθια Γαλλία) για να αποφύγουν τις δοκιμασίες αλλά και τα αντικείμενα που έριχναν οι διαδηλωτές.

«Οι υποστηρικτές του κ. Μακρόν ενεργούν βίαια παντού, ακόμη και στον καθεδρικό ναό της Ρενς, τόπο συμβολικό και ιερό. Ουδεμία αξιοπρέπεια», σχολίασε η Λεπέν μέσω Twitter.

«Αξιοθρήνητες διαδηλώσεις στη Ρενς αριστεριστών που δεν σέβονται καθόλου τη δημοκρατία και την Ιστορία της Γαλλίας», έγραψε στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Ντιπόν-Ενιάν.

Ο Φλοριάν Φιλιπό, αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, και ο Νταβίντ Ρασλίν, διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας της Μαρίν Λεπέν, είχαν αποχωρήσει λίγο νωρίτερα από το κτίριο με την προστασία σωματοφυλάκων, επίσης υπό τις αποδοκιμασίες των διαδηλωτών.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρίν Λεπέν και το Εθνικό Μέτωπο έχει βρεθεί στο στόχαστρο πολλών δικαστικών ερευνών σχετικά με τη χρηματοδότηση προεκλογικών εκστρατειών του κόμματος από το 2012, με υποψίες για εικονικές θέσεις απασχόλησης βοηθών ευρωβουλευτών και με την κληρονομιά της οικογένειας Λεπέν.