Τραμπ: Πιθανό το ενδεχόμενο μιας μεγάλης σύγκρουσης με τη Βόρεια Κορέα

«Υπάρχει μια πιθανότητα να καταλήξουμε να έχουμε μια μεγάλη, μεγάλη σύγκρουση με τη Βόρεια Κορέα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αμερικανός πρόεδρος στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters για τις 100 πρώτες ημέρες της θητείας του.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι αυτό που ζητά είναι μια ειρηνική λύση στην κρίση αυτή επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή του να προχωρήσει σε λήψη οικονομικών μέτρων χωρίς να αποσύρει το ενδεχόμενο στρατιωτικής παρέμβασης: «θα θέλαμε να λύσουμε το θέμα διπλωματικά αλλά είναι πολύ δύσκολο».

Για τον Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε: «Είναι 27 ετών. Ο πατέρας του πεθαίνει και ο ίδιος αναλαμβάνει τα ηνία του καθεστώτος. Οπότε πείτε ό,τι θέλετε αλλά δεν είναι εύκολο ειδικά σε αυτή την ηλικία. Δεν του το πιστώνω, απλά λέω ότι αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο πράγμα. Όσο για το αν είναι λογικός ή παράλογος, δεν έχω καμία επιλογή. Ελπίζω να είναι λογικός» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, επαίνεσε τις προσπάθειες του Κινέζου προέδρου για τη βοήθεια που παρέχει στην κρίση με τη Βόρεια Κορέα: «Πιστεύω ότι προσπαθεί πολύ. Δεν θέλει να δει αναταραχή και θάνατο. Είναι ένας καλός άνθρωπος».