Ραζμάν Καντίροφ: Ο Χοντορκόφσκι είναι "εχθρός όλων των μουσουλμάνων"

Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ χαρακτήρισε την Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου, τον πρώην ολιγάρχη, Ρώσο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, “εχθρό όλων των μουσουλμάνων του κόσμου”, επειδή απηύθυνε έκκληση στα μέσα ενημέρωσης να δημοσιεύσουν τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, σε ένδειξη υποστήριξης προς τη γαλλική σατιρική εφημερίδα Σαρλί Εμπντό.

Συγκεκριμένα ο Καντίροφ έγραψε στο λογαριασμό του στο Instagram: “Με αυτές τις βλακώδεις ενέργειές του ο Χοντορκόφσκι προκαθόρισε το μέλλον του. Έγινε εχθρός όλων των μουσουλμάνων του κόσμου. Και, κατά συνέπεια, και δικός μου προσωπικός εχθρός.

Είμαι βέβαιος ότι στην αγαπημένη του Ελβετία θα υπάρχουν χιλιάδες πολίτες που σέβονται τους νόμους και θα ζητήσουν τον λογαριασμό από αυτόν τον φυγόδικο εγκληματία. Και προφανώς αυτή η επαναφορά στην τάξη θα είναι σκληρή και θα γίνει αισθητή”.

Ο Χοντορκόφσκι ζει εξόριστος στην Ελβετία αφού πέρασε περίπου δέκα χρόνια σε ρωσικές φυλακές. Την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου, ζήτησε μέσω του λογαριασμού του στο twitter:

“Αν η δημοσιογραφική κοινότητα έχει αξιοπρέπεια, τότε αύριο δεν πρέπει να υπάρχει κανένα έντυπο που να μην δημοσιεύσει τις γελοιογραφίες του προφήτη”.