Εξελίξεις για Ντόρτμουντ: Δεν εμπλέκεται στην επίθεση ο συλληφθείς Τζιχαντιστής

Σε «έλλειψη στοιχείων» έχει πέσει γερμανική αστυνομία για την υπόθεση της επίθεσης στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ.

Οι αρχές, δεν έχουν βρει ως τώρα κανένα στοιχείο που να μπορεί να συνδέει  τον ύποπτο ισλαμιστή, που κρατούν, με την βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη εναντίον της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ντόρτμουντ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία – αρμόδια για τις υποθέσεις τρομοκρατίας.

«Η έρευνα δεν επέτρεψε μέχρι στιγμής να βρεθούν στοιχεία που να δείχνουν ότι ο ύποπτος συμμετείχε στην επίθεση», δήλωσε η εισαγγελία.

Πλην όμως, οι εισαγγελικές υπηρεσίες της χώρας εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εν λόγω υπόπτου, το όνομα του οποίου αναφέρεται ως Αμπντούλ Μπεσέτ Α., για συμμετοχή στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη διάρκεια παραμονής του στο Ιράκ, κατά το παρελθόν.

Οι Γερμανοί – εισαγγελικοί λειτουργοί ισχυρίζονται ότι ο Αμπντούλ Μπεσέτ Α, ήταν μέλος της «ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης» Ισλαμικό Κράτος και ηγούνταν στο Ιράκ μιας 10μελούς ομάδας κομάντο που είχε εμπλακεί σε απαγωγές, λαθρεμπόριο, εκβιασμό και φόνους.

Τις αμέσως επόμενες ώρες αναμένεται ο ύποπτος θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστή, που θα αποφασίσει αν θα εγκρίνει το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν οι εισαγγελείς, κάτι που θα επιτρέψει να κρατηθεί ο άνδρας αυτός περισσότερο από 24 ώρες.

Προτεινόμενα για εσάς