Θύμα χάκερ στο Facebook ο Ολάντ: Φεύγω από Πρόεδρος, κερνάω!

Μια ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό στο Facebook του Φρανσουά Ολάντ προκάλεσε αναστάτωση, καθώς ο Γάλλος Πρόεδρος μέσω αυτής δήλωνε ότι εγκαταλείπει την προεδρία και γι’ αυτόν τον λόγο κερνάει.

Όπως έγινε γνωστό όμως, επρόκειτο για φάρσα που έκανε μια ομάδα γνωστή ως “Υπέρ της παραίτησης του Φρανσουά Ολάντ”. Μάλιστα η ανάρτηση έλεγε ότι θα γίνει πάρτι στο Προεδρικό Μέγαρο στις 7 Μαΐου, όταν δηλαδή θα έχει εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας.

Λογικό ήταν η ανάρτηση αυτή να μην περάσει απαρατήρητη, καθώς σχεδόν αμέσως 1.000 άτομα την σημείωσαν και 507 χρήστες δήλωσαν ότι θα πήγαιναν στο υποτιθέμενο πάρτι.

Αργότερα, η ομάδα που χάκαρε τον λογαριασμό του Ολάντ έγραψε και ανακοίνωση: «Νάμαστε! Περιμέναμε αυτή τη στιγμή με ανυπομονησία επί 5 χρόνια. Θα το γιορτάσουμε με αξιοπρέπεια, ελάτε όλοι, φέρτε και τα παιδιά σας, είναι λαϊκή γιορτή».

Η ανάρτηση διαγράφηκε σχεδόν αμέσως από τον λογαριασμό του Ολάντ.

Ο Φρανσουά Ολάντ θα εγκαταλείψει το προεδρικό μέγαρο μεταξύ 8 και 14 Μαίου, αλλά προτίθεται να συνεχίσει την πολιτική του καριέρα:

«Δεν υπάρχει σύνταξη, δεν θα αποσυρθώ», δήλωσε στους δημοσιογράφους, κατά την διάρκεια της τελευταίας του περιοδείας στη νότια Ασία.