Σε μπελάδες ο Μακρόν-Τα Louis Vuitton της συζύγου του και η "μουρμούρα" στη Γαλλία (pics)

Και ενώ η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον Εμμανουέλ Μακρόν να έχει αποκτήσει ένα σαφές προβάδισμα στην μάχη με την Μαρίν Λεπέν, το γαλλικό περιοδικό Challenges προχωρά σε ένα “χτύπημα κάτω από την μέση” για τον κεντρώο υποψήφιο, στοχοποιώντας τις στιλιστικές επιλογές της συζύγου του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού η σύζυγος του Εμμανουέλ Μακρόν, Μπριζίτ Τρονιέ, ντύνεται δωρεάν από τη μάρκα πολυτελών ειδών Louis Vuitton, αφεντικό της οποίας είναι ο Γάλλος επιχειρηματίας Bernard Arnault.

macron1_7

macron4_6

Πιο συγκεκριμένα η κατά πάσα πιθανότητα, Πρώτη Κυρία της Γαλλίας σε λίγους μήνες, επελέγη από το διάσημο οίκο μόδας για να γίνει η «πρέσβειρά» του, αφού το τελευταίο διάστημα λόγω και της προεκλογικής εκστρατείας του συζύγου της, απολαμβάνει όλα τα φώτα της δημοσιότητας.

Από την δική της πλευρά η υπηρεσία VIP της μάρκας επιβεβαίωσε στον γαλλικό Τύπο ότι τα ρούχα δανείζονται και δεν χαρίζονται στην Μπριζίτ Τρονιέ, η οποία τα επιστρέφει στην ώρα τους.

macron7_sos

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η διάσημη εταιρεία μόδας: «Τα ρούχα καταγράφονται στο αρχείο και συστηματικά επιστρέφονται», ενώ παράλληλα συμπληρώνει πως και άλλες προσωπικότητες ντύνονται δωρεάν, «κυρίως καλλιτέχνες», αλλά μόνο η Μπριζίτ Τρονιέ βρίσκεται στη λίστα με τις «συζύγους πολιτικών».

Μετά και το σκάνδαλο με τα πολυτελή κοστούμια του δεξιού υποψηφίου, Φρανσουά Φιγιόν, ήταν φυσικό η είδηση να προκαλέσει σχόλια και γκρίνιες στη Γαλλία. Η διαφορά ωστόσο ανάμεσα στους δύο είναι ότι τα πανάκριβα κοστούμια του Φιγιόν ήταν δώρο από επιχειρηματίες φίλους του, ενώ τα ρούχα της Τρονιέ της τα δανείζει ο διάσημος οίκος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τρονιέ ντύνεται με ρούχα και αξεσουάρ Louis Vuitton. Ήδη από το 2014, όταν ο σύζυγός της Εμμανουέλ Μακρόν ήταν τραπεζίτης στην τράπεζα Ρότσιλντ, το ζευγάρι είχε γνωρίσει την αναπληρώτρια διευθύντρια της διάσημης μάρκας, Delphine Arnault.

Εκείνη την εποχή ο Μακρόν σχεδίαζε να μπει στην αγορά ως επιχειρηματίας, αλλά τον πρόλαβαν οι πολιτικές εξελίξεις: ο Φρανσουά Ολάντ τον διόρισε υπουργό Οικονομίας, στη συνέχεια δημιούργησε το κίνημα «Εμπρός!» και έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος της Γαλλίας.

macron_brigitte

PARIS, FRANCE - JULY 12: Brigitte Trogneux (L) accompanies her husband Emmanuel Macron, French Minister of Economy (R) holding the first meeting of his political movement titled 'En Marche!' in front of 3000 partisans at the Maison de la Mutualite on July 12, 2016 in Paris, France. Emmanuel Macron has not yet officially declared himself as a presidential candidate in 2017. (Photo by Nicolas Kovarik/IP3/Getty Images)

macron_sos1

macron_sos2_0

Σε εκείνη τη συνάντηση, πάντως, η Delphine Arnault είχε δώσει συμβουλές για τις δημόσιες εμφανίσεις του ζευγαριού, οι οποίες αποδείχθηκαν απαραίτητες. Έκτοτε η Μπριζίτ Τρονιέ εντυπωσιάζει με την κομψότητά της: φοράει slim δερμάτινα παντελόνια ή τζιν, υπέροχα παλτά και δερμάτινα τζάκετ, τσάντες Louis Vuitton, πολύτιμα αξεσουάρ και ψηλά τακούνια, σε όλες της τις εμφανίσεις.

Τα ρούχα της διακρίνονται, πάντως, από υψηλό γούστο και, όπως φαίνεται, στόχος της Μπριζίτ Τρονιέ είναι να δείχνει νεότερη, αφού της το επιτρέπει και η λεπτή της σιλουέτα. Η Τρονιέ, πρώην καθηγήτρια γαλλικών του Μακρόν, εγκατέλειψε την εκπαίδευση για να ασχοληθεί με την καριέρα του συζύγου της. Είναι 60 ετών και εκείνος 40.

macron_sos10

Το ερώτημα που θέτουν τα γαλλικά ΜΜΕ είναι αν η Μπριζίτ Τρονιέ μπορεί να κληθεί από τον εισαγγελέα να δώσει εξηγήσεις, όπως συνέβη στην περίπτωση του Φρανσουά Φιγιόν. Τα πανάκριβα κοστούμια Arnys, τα οποία πρόσφερε στον Φιγιόν ο δικηγόρος Robert Bourgi, υποκρύπτουν, σύμφωνα με τους Γάλλους εισαγγελείς, κάποιο πιθανό αντάλλαγμα, ενώ οι πολιτικοί είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν όλα τα δώρα άνω των 150 ευρώ που λαμβάνουν.

Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση της Μπριζίτ Τρονιέ, η οποία είχε την ευφυή ιδέα να δανείζεται τα πανάκριβα ρούχα και όχι να τα δεχθεί ως δώρο.

jonas1_0

Όσο για τον Εμμανουέλ Μακρόν, ράβει τα κοστούμια του στη μπουτίκ Jonas, στο κέντρο του Παρισιού, ένα κατάστημα υψηλής ραπτικής και ακριβού γούστου, όπου ντύνονται πολλοί Γάλλοι πολιτικοί.