Abu Izzadeen: Ο μακελάρης του Λονδίνου - Ισλαμιστής από Χριστιανούς γονείς

Η La Stampa αποκαλύπτει την ταυτότητα του δράστη της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τη εφημερίδα, πρόκειται για τον Abu Izzadeen, ο οποίος μάλιστα ήταν γνωστός στις βρετανικές αρχές.

Ο 42χρονος δράστης σκοτώθηκε από αστυνομικούς, αφού επιτέθηκε με μαχαίρι σε φρουρό που βρισκόταν στο βρετανικό Κοινοβούλιο, ο οποίος τελικά έχασε τη ζωή του.

Νωρίτερα, οδηγώντας στη γέφυρα Ουέστμινστερ έπεσε με το αυτοκίνητό του επάνω σε πεζούς και αστυνομικούς, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας τουλάχιστον 20. Το όχημα κατέληξε στα κιγκλιδώματα έξω από το Κοινοβούλιο, όπου στη συνέχεια κατευθύνθηκε μαχαιρώνοντας τον άτυχο αστυνομικό.

Ο Abu Izzadeen (ο οποίος γεννήθηκε ως Trevor Brooks από Τζαμαϊκανούς Χριστιανούς γονείς), ήταν Βρετανός υπήκοος που γεννήθηκε στις 18 Απριλίου 1975 στο Hackney του Ανατολικού Λονδίνου.

Σύμφωνα με την Wikipedia, ο Izzadeen ασπάστηκε το Ισλάμ στην αρχή της δεκαετίας του 1990, ενώ επισκέφθηκε το Πακιστάν για μια σειρά… διαλέξεων πριν από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Στο παρελθόν είχε αναφερθεί στις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2005 στο Λονδίνο, τις οποίες είχε χαρακτηρίσει “αξιέπαινες”, δηλώνοντας ανοιχτά ότι επιθυμία του ήταν να πεθάνει ως βομβιστής αυτοκτονίας. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι είχε συλληφθεί πολλές φορές με την κατηγορία της υποκίνησης τρομοκρατίας.

Είχε μιλήσει μάλιστα πολλές φορές ως Ισλαμιστής ιεροκήρυκας σε πολλά ειδησεογραφικά δίκτυα, ενώ διατηρούσε και προσωπικό λογαριασμό στο Youtube.

Ο τραυματισμένος δράστης

Μάρτυρες ανέφεραν στην «Telegraph» πως ο δράστης κρατούσε ένα μαχαίρι 8 ιντσών.

“Έτρεξε μέσα στους διαδρόμους από την πύλη του Κοινοβουλίου, φορούσε ένα ελαφρύ μπουφάν και σκούρο παντελόνι με πουκάμισο. Η αστυνομία τον κυνήγησε, τον πυροβόλησε και έπεσε κάτω γεμάτος αίματα».