Λονδίνο: Σε αποκλεισμό το Κοινοβούλιο μετά την επίθεση - Φυγαδεύτηκε η Τερέζα Μέι

Σοκ υπέστησαν οι Βρετανοί πολιτικοί μετά από την αιματηρή διπλή επίθεση που σημειώθηκε στο Λονδίνο. Για λόγους ασφαλείας εγκλωβίστηκαν στο Κοινοβούλιο, ακολουθώντας τις οδηγίες των βαριά οπλισμένων αστυνομικών.

Το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική επίθεση, ενώ χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που ανέβηκαν στο Twitter από τον Τζορτζ Φρίμαν, τη στιγμή που αστυνομικοί εκκενώνουν γρήγορα τις αίθουσες από τον κόσμο που βρισκόταν στο σημείο.

 

Η βουλευτής Άννα Τέρλεϊ έγραψε πως στο κτίριο βρίσκονταν ακόμα και παιδιά τριών ετών.

Δεν περιγράφονται με λόγια οι στιγμές αγωνίας για τον Τζόναθαν Ρέινολντς, καθώς τη στιγμή της επίθεσης ο γιος του βρισκόταν στον παιδικό σταθμό του Κοινοβουλίου. Ο βουλευτής έσπευσε στο σημείο για να βεβαιωθεί ότι το παιδί του είναι καλά.

«Η αντιτρομοκρατική, με τα όπλα στο χέρι, έβγαλε συναδέλφους από τη βιβλιοθήκη», έγραψε η πρώην Υπουργός, Αννα Σούμπρι.

Οι περισσότεροι βουλευτές έμειναν κλεισμένοι στην αίθουσα του κοινοβουλίου:

Με αναρτήσεις τους στο Twitter, πολλοί Βρετανοί βουλευτές ευχαριστούσαν την αστυνομία που φρόντισε για τη σωματική τους ακεραιότητα: «Θέλω να τους ευχαριστήσω που έβαλαν τις ζωές τους σε κίνδυνο για εμάς», έγραψε η βουλευτής, Πατ Γκλας.

Φυγαδεύτηκε η Τερέζα Μέι

Με επιχείρηση – αστραπή η βρετανική αστυνομία μετέφερε την Πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι σε ασφαλές σημείο, ενώ σε αποκλεισμό βρίσκεται το Κοινοβούλιο, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε άνδρας με ΙΧ, όταν έπεσε σε πεζούς σε γέφυρα κοντά στο Κοινοβούλιο και στη συνέχεια μαχαίρωσε αστυνομικό.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η Τερέζα Μέι, φυγαδεύτηκε από το κτίριο με αυτοκίνητο, συνοδεία τουλάχιστον οκτώ οπλισμένων αστυνομικών με πολιτικά, ενώ βάσει των τελευταίων πληροφοριών, η Βρετανή Πρωθυπουργός βρισκόταν πολύ κοντά, περίπου 35 μέτρα απ’το σημείο της επίθεσης.

lo15

Σημειώνεται πως η Μητροπολιτική Αστυνομία αντιμετωπίζει το περιστατικό στο προαύλιο του Κοινοβουλίου ως τρομοκρατικό συμβάν. Όπως μεταδίδεται από το Λονδίνο, η αστυνομία δεν γνωρίζει εάν τα περιστατικά έχουν τελειώσει και έχει ήδη καταστρώσει σχέδια για ευρύτερη εκκένωση του Λονδίνου, εάν χρειαστεί.

lo7

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στο σημείο, ενώ η λειτουργία του κοινοβουλίου έχει ανασταλεί προσωρινά. Η Βουλή θα παραμείνει αποκλεισμένη, έως ούτε ξεκαθαριστεί τι έχει συμβεί και να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η κατάσταση.

Τρόμος και πανικός επικρατεί στους δρόμους του Λονδίνου με τους πολίτες που βρέθηκαν κοντά στο σημείο της επίθεσης να σπεύδουν να απομακρυνθούν.

lo8

lo1

lo2

lo3

lo5

lo6

lo9

lo10

lo11

lo12

lo13