Έκτακτη συνεδρίαση των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών στην Ιταλία

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη εμπειρογνωμόνων των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών στη Ρώμη, προκειμένου να εξεταστούν οι ενδεχόμενες τρομοκρατικές απειλές για τη χώρα.

Το Υπουργείο αναφέρει στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε: “Μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι εναντίον των συντακτών της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, o Υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο συγκάλεσε για σήμερα την Επιτροπή Στρατηγικής Ανάλυσης επί Θεμάτων Τρομοκρατίας.

Η επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι ειδικοί της αντιτρομοκρατίας που προέρχονται από τις δυνάμεις ασφαλείας και τις υπηρεσίες πληροφοριών, θα εξετάσει με προσοχή την τρομοκρατική απειλή υπό το φως αυτής της πολύ σοβαρής επίθεσης”.

Παράλληλα το Βατικανό καταδίκασε, χαρακτηρίζοντάς την “απεχθή”, την επίθεση εναντίον της εφημερίδας που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 12 ανθρώπων.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Βατικανού Τσίρο Μπενετιτίνι επεσήμανε: “Πρόκειται για μια διπλή επιθετική ενέργεια, (που είναι) απεχθής, διότι αποτελεί τόσο μία επίθεση εναντίον των πολιτών όσο επίσης εναντίον της ελευθερίας του Τύπου”.