Εγκατέλειψαν σκύλο σε σταθμό τρένου στη Σκοτία

ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥ

Πλήθος αιτήσεων για την υιοθεσία του δέχεται η σκοτσέζικη οργάνωση προστασίας των ζώων SPCA η οποία φιλοξενεί προς τον παρόν τον Κάι, τον σκύλο που βρέθηκε εγκαταλελειμμένος σε σιδηροδρομικό σταθμό της Σκωτίας δεμένος δίπλα σε μία βαλίτσα με τα υπάρχοντά του -το μαξιλάρι, το παιχνίδι του, ένα δοχείο φαγητού και τροφή.

Διασταύρωση ράτσας Σαρ Πέι, ο Κάι έχει προκαλέσει τη συγκίνηση και το ενδιαφέρον πολλών φιλόζωων όχι μόνο στη Σκοτία, οι οποίοι δηλώνουν πρόθυμοι να τον δεχτούν στο σπίτι τους -και να μην τον εγκαταλείψουν.

Την προσωρινή του φιλοξενία σε κέντρο της στη Γλασκόβη έχει αναλάβει η οργάνωση προστασίας των ζώων SPCA, η οποία ταυτόχρονα καταβάλλει αγώνα για να εντοπίσει ποιος ευθύνεται για την εγκατάλειψή του, κάτι που στη Σκοτία αποτελεί αδίκημα από το 2006, ενώ όσοι διαπιστωθεί πως εγκατέλειψαν ζώο απαγορεύεται να έχουν άλλο στην κατοχή τους εφ’ όρου ζωής.

Εν των μεταξύ, μέσω του τσιπ που έφερε ο τετράποδος, εντοπίστηκε ο πρώτος ιδιοκτήτης του σκύλου, ο οποίος δήλωσε πως τον είχε πουλήσει online το 2013 σε άτομο του οποίου τα στοιχεία είναι άγνωστα.

Στην αγγελία της για την εύρεση οικογένειας για τον Κάι, η οργάνωση τονίζει ότι δεν καθιστά λιγότερο σκληρό ή καταδικαστέο το περιστατικό επειδή μαζί με τον σκύλο βρίσκονταν τα προσωπικά του αντικείμενα, σημειώνοντας παράλληλα τους κινδύνους από την πώληση ζώων μέσω Διαδικτύου.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64119858