Γαλλία: Συνελήφθησαν 2 συνεργοί του 16χρονου δράστη της επίθεσης σε Λύκειο

Δύο άτομα συνελήφθησαν από την αστυνομία, στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση με τους πυροβολισμούς σε Λύκειο στην πόλη Γκρας την Πέμπτη.

Πρόκειται για δίδυμα αδέλφια, φίλοι του 16χρονου δράστη, ο οποίος είχε πάρει από συγγενείς του τα όπλα που χρησιμοποίησε στην επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 16χρονος που εξακολουθεί να ανακρίνεται, φέρεται να επιτέθηκε στο σχολείο με αφορμή τις κακές σχέσεις που είχε με τους συμμαθητές του.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν 14 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο λυκειάρχης που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη.

Ο ένας από τους φίλους του ανήλικου τέθηκε υπό κράτηση την Παρασκευή και λίγο αργότερα συνελήφθη και ο δίδυμος αδελφός του 25 χιλιόμετρα από την Γκρας, τον οποίο καταζητούσαν οι αρχές από την Πέμπτη.

Κατά την αστυνομική έρευνα αποκαλύφθηκε ότι το όπλο που χρησιμοποίησε ο 16χρονος (γιος ακροδεξιού πολιτικού με πάθος για τα όπλα), ανήκε στον παππού του, ενώ το τουφέκι στους γονείς του.

Στους λογαριασμούς με το όνομα του δράστη στο Facebook, στο Twitter και στο Yahoo μπορεί κανείς να δει φωτογραφίες και βίντεο δολοφονιών όπως εκείνη στο λύκειο Κόλουμπαϊν των Ηνωμένων Πολιτειών, τους πυροβολισμούς σε ένα λύκειο του Κολοράντο που προκάλεσαν 13 θανάτους το 1999, καθώς και ένα βίντεο όπου κάποιος που φοράει μάσκα κλόουν κραδαίνει ένα πιστόλι.