Χάσμα στην τηλεδιάσκεψη Κυβέρνησης - θεσμών - "Τσακωθήκαμε δύο ώρες"

Κυβέρνηση και δανειστές εξακολουθούν να παραμένουν σε απόσταση, με κύριο “αγκάθι” τα θέματα της αγοράς ενέργειας, όπως προέκυψε από το πρώτο σκέλος της τηλεδιάσκεψης.

Αξιωματούχος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών ζητούν πώληση μονάδων της ΔΕΗ, ενώ η Κυβέρνηση φέρεται να επιδιώκει περισσότερο χρόνο. Χαρακτηριστικό ήταν άλλωστε αυτό που είπε: «Εφαρμόζεται μια πολιτική με στόχο να τα δούμε όλα έως το τέλος του έτους».

Μάλιστα ανέφερε με χιουμοριστική διάθεση ότι «τσακωθήκαμε δύο ώρες, αλλά ελπίζω ότι θα βρούμε λύση έως τη Δευτέρα» και πρόσθεσε πως «επιχειρούμε να βρούμε ένα πλαίσιο συμφωνίας στο MOU (μνημόνιο κατανόησης), δυο τρεις παραγράφους, έως τη Δευτέρα».

Σε σχετική ερώτηση, ο αξιωματούχος ανέφερε πως συζήτηση για πώληση του 17% της ΔΕΗ (ποσοστό που βρίσκεται στο ΤΑΙΠΕΔ) «ούτε υπάρχει, ούτε υπήρξε».

Σημειώνεται ότι στο Υπουργείο Οικονομικών έχει μεταβεί και η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, καθώς στο δεύτερο μέρος της τηλεδιάσκεψης τίθενται και τα εργασιακά.